Beloften ADO Den Haag logo

Senna Koeleman
  2. Wedstrijdverslag

Histosche zege voor Jong PSV Vrouwen

Een historisch momentje afgelopen zaterdag op PSV Campus De Herdgang, toen Jong PSV Vrouwen zijn competitiedebuut maakte. De talentvolle meiden van trainster Aline Zeler luisterden hun première op met een nipte 1-0 overwinning op Jong ADO Den Haag.

Dominante eerste helft
    Vanaf de aftrap nam Jong PSV het heft in handen, het zette al vroeg druk en zo speelde de wedstrijd zich vrijwel volledig af op de helft van de Hagenezen. Kansen en mogelijkheden kwamen er dan ook. Met name Zera Hulswit was na een bliksemsnelle aanval dicht bij de openingstreffer, maar ze kwam een teentje te kort om de uitstekende Haagse keepster Maaike van Klink te passeren. Daarna kwam Shijona Martina vanaf de linkerkant een aantal keren goed door, maar het ontbrak PSV aan de nodige nauwkeurigheid in de afwerking. ADO loerde intussen op de counter en kwam er af en toe heel gevaarlijk uit. PSV-keepster Lisan Alkemade toonde zich de sterkste in een 1-op-1 situatie en tikte in de laatste seconde van de eerste helft een schot tegen de lat. Rust 0-0.

Loon naar werken
    De tweede helft kwam PSV sterk uit kleedkamer en legde het een aantal prima aanvallen op de mat. Opnieuw stond het vizier in de afwerking niet op scherp. Na die kansen werd het Eindhovense spel slordiger en ging de wedstrijd gelijk op. In beide doelgebieden vielen kansen te noteren, maar steeds toonden beide keepsters zich meester over de situatie. Zo leek de wedstrijd af te gaan op een doelpuntloos gelijkspel. In de slotminuut kreeg PSV halverwege de aanvalshelft echter nog een vrije trap. Deze werd hoog voor het doel gebracht en vond de uitstekend vrijgelopen Lobke Loonen. Haar schot van dichtbij vond, alweer, de Haagse keepster op zijn weg, maar in de rebound reageerde de mee opgekomen PSV-verdedigster Senna Koeleman het snelst en koelbloedigst door de bal hard tegen de touwen te jagen. Daarmee schoot ze Jong PSV naar een benauwde, maar uiteindelijke dik verdiende zege in zijn competitiedebuut. Eindstand 1-0.

Opstelling Jong PSV Vrouwen: Lisan Alkemade, Maxime Snellenberg (78/Isa van der Linde), Zera Hulswit (45/Lobke Loonen), Senna Koeleman, Eef Kerkhof, Yvonne van Schijndel, Rachel Cuschieri, Dana Foederer, Shijona Martina (70/Janneke Verheijen), Eef Smits, Rkia Mazraouia.