2x
    Sami Bouhoudane
  4. Wedstrijdverslag

PSV O13 haalt uit tegen AZ

Na de monsterzege op FC Groningen heeft PSV O13 opnieuw een grote overwinning behaald. De ploeg gaf in de eerste helft flink gas tegen AZ en boekte uiteindelijk een overtuigende 1-6 overwinning.

Toch begon de ochtend nog lastig voor de jonge Eindhovenaren. De ploeg had moeite met het spel van AZ en kwam na vijf minuten op achterstand door een benutte strafschop. Toch had PSV zijn zaken weer razendsnel op orde. Vrijwel direct vanaf de aftrap was Isaï Middag attent om de 1-1 binnen te schuiven en twee minuten later schoot Steyn Mussche een strafschop tegen de touwen. PSV O13 nam geen gas terug en liep in de eerste helft uit naar een ruststand van 1-6: Sami Bouhoudane scoorde tweemaal en Isaï Middag voltooide zijn hattrick.

In de tweede helft beet AZ iets meer van zich af. De ploeg was wat feller in de duels, maar wist geen echte kansen te creëren. PSV deed dat wel, zo waren Sami Bouhoudane (2x) en Dichano Bulo nog dicht bij een doelpunt. Aan de overzijde keerde Stijn Kuijsten nog knap op een kans voor AZ, waardoor er in de tweede helft niet meer gescoord werd.

Een uitstekende overwinning dus voor PSV O13, wat reageerde op een vroege achterstand. Dinsdag speelt de ploeg van Hidde van Boven voor de beker in en tegen Utrecht (aftrap 17:00 uur), zaterdag om 11:00 uur is FC Twente te gast op de PSV Campus De Herdgang.

Opstelling: Stijn Kuijsten; Yalen Meulendijks (35/Imran Yachou), Michael Bresser (46/Jari Horsten), Steyn Mussche, Rens Boon (35/Abdullah Hekmat); Benjamin Khaderi, Isaï Middag (58/Gino Verhulst), Boet Mulders (35/Pieter van der Beek); Joep Willems (35/Dichano Bulo), Sami Bouhoudane, Gino Verhulst (46/Raf Vullers)