21 september, 00:00
PSV D3 logo
Helmond Sport U12 logo

Vandaag speelden we onze eerste thuiswedstrijd in de competitie. We moesten tegen Helmond Sport, het team dat eerste staat in onze competitie.
    In de eerste helft hadden we het moeilijk. We stonden onder druk en na tien minuten kregen we een penalty tegen. Deze werd goed binnengeschoten, 0-1. Helaas lukte het ons nog niet om onder de druk uit te voetballen. Uit een corner scoorde Helmond ook de 0-2.
    Na rust ging het een stuk beter. Er werd ongelooflijk hard gewerkt en we kwamen beter in ons spel. Bij een aantal mogelijkheden hadden we geen geluk in de afwerking. In de laatste minuut werd Joep neergehaald in het strafschopgebied. Penalty. Hij toonde lef, ging achter de bal staan en benutte dit buitenkansje. 1-2. We hoopten dit door te zetten in de derde helft.
    Dit lukte ons niet. We namen wat meer risico en Helmond profiteerde hier, in een kort tijdsbestek, van. Via een vrije trap en een goede aanval scoorden ze de 1-3 en 1-4.
    We hebben vandaag erg hard gewerkt maar we speelden tegen een goede ploeg. We moeten nog veel leren en we hebben gezien naar welk niveau we toe moeten. Volgende week spelen we om 10.00 uur uit tegen Fortuna Sittard.