0-4
21 augustus, 00:00
Feyenoord 011 logo

Met een nagenoeg ongewijzigde selectie is het seizoen deze week gestart voor de D3. Pepijn is doorgeschoven naar de D2 en Edson (nieuwe doelman) en Mo(hamed) zijn de nieuwe aanwinsten. Wel staat er een nieuwe, maar toch geen onbekende trainer voor de jongens voor de groep in de persoon van Colin met assistentie van Job.
    De eerste wedstrijd is direct al een topper tegen Feijenoord welke al drie weken in training zijn. Ook hier vielen weer bekende gezichten te begroeten. De wedstrijd wordt gespeeld in drie partijen van 20 minuten. Na een aarzelende beginfase komt PSV na een minuut of 5 lekker in de partij en laat mooie combinaties zien. Van achteruit wordt steeds de vrije man gezocht en ook goed gevonden wat leidt tot de eerste kans van de wedstrijd voor Greg, echter een Feijenoorder kan hem met een prima ingreep van scoren afhouden. Zo verschijnt PSV nog een of twee keer dreigend voor de goal, maar dan ontbreekt nog de laatste eindpass of het killerinstinct. Na een kwartier krijgt Feijenoord een hoekschop, maar bij het uitverdedigen komt de bal voor een Feijenoorder die uithaalt. Deze inzet kan nog onschadelijk worden gemaakt, maar de rebound wordt hoog ingeschoten 0-1. Een beetje tegen de verhouding in. In de laatste vijf minuten gebeuren geen spannende dingen meer, waarna het eerste bedrijf wordt afgesloten met een 0-1 achterstand, maar waarbij niet onverdienstelijk werd gespeeld.
    In het tweede gedeelte zien we een feller Feijenoord. Vooral nadat Feijenoord via een snelle omschakeling op 2-0 komt. De meeste duels worden door Feijenoord gewonnen zodat ze de wedstrijd in handen krijgen. Zo zijn net iets feller en scherper en vinden elkaar makkelijker in de combinatie. PSV vindt in deze fase moeilijk de vrije man en komt in de verdrukking. Met een mooi afstandschot wordt het vervolgens 0-3 in het voordeel van Feijenoord.
    In het derde gedeelte zet het beeld van het tweede gedeelte zich voort. Feijenoord blijft de bovenliggende partij en conditioneel zijn zij in deze fase ook wat verder. Maar ja ze hebben er dan ook al drie weken training en waarschijnlijk enkele wedstrijden opzitten. Het wordt uiteindelijk nog 0-4 voor wat het waard is.