0-2
21 mei, 18:00
Vitesse JO15-1 logo

O15 komt te kort tegen kampioen Vitesse

Voor PSV stond op dinsdagavond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. En niet zomaar een wedstrijd, want tegenstander Vitesse is koploper en heeft met nog twee wedstrijden te spelen drie punten nodig om de titel binnen te slepen. Bij winst tegen PSV zouden de Arnhemmers dus het kampioensschap behalen.

De openingsfase stond in het teken van aftasten. Beide ploegen kregen wat kansjes. Vitesse door gebruik te maken van de snelle voorwaartsen, PSV te combineren. De thuisploeg had tot tweemaal toe de pech dat een harde voorzet net voor de voeten van een inlopende PSV'er werd weggewerkt. Terwijl keeper Niek Schiks vlak voor rust nog tweemaal redding bracht. Onder meer door een keer moedig ver uit zijn doel te komen, de bal te keren om vervolgens vol op de doorkomende spits te knallen. Gelukkig konden beide spelers doorgaan.

Na rust bleef het door de stand spannend. Voetbaltechnisch gezien was het van beide kanten niet echt hoogstaand. En net als in de eerste helft kregen zowel PSV als Vitesse kansen op de openingstreffer. In de 44e minuut stond Niek weer op de juiste plek om een kopbal van dichtbij te keren. Waarna Iggy Houben bijna een vrije trap binnendraaide. Met nog bijna een kwartier te spelen was Vitesse erg dicht bij de verlossende treffer toen een kopbal hard tegen de lat kwam. In de tegenstoot kreeg PSV echter de grootste kans van de wedstrijd. Jaivy Lourens werd vanaf eigen helft de diepte ingestuurd en kon met een verdediger naast zich op de Vitesse-goal af. Zijn schuiver ging helaas tegen de voet van de keeper in plaats van in het doel. Zeven minuten voor het eind kwam Vitesse op voorsprong. Het was wel een dubieuze goal; een vrije trap werd hoog het doelgebied ingepompt waarna doelman Niek in het vijfmeter gebied zwaar gehinderd werd bij het verwerken van de bal. Deze belandde uiteindelijk in het doel waarna de scheidsrechter, ondanks de commentaren van de PSV-spelers, het doelpunt tóch toekende. Vlak voor tijd besliste Vitesse het duel toen een hard afstandsschot de 0-2 betekende. Daarmee was het kampioensschap voor Vitesse een feit en eindigde het laatste competitieduel voor PSV in mineur.

Deze laatste competitiewedstrijd betekende ook (voorlopig) de laatste jeugdwedstrijd als hoofdcoach voor Edwin de Wijs. Na vele jaren als verantwoordelijk trainer/coach van de O15, gaat hij vanaf komend seizoen zijn kennis en expertise inzetten als assistent bij Jong PSV. Als staf willen we hem heel veel succes en plezier wensen in zijn nieuwe rol. En uiteraard willen wij hem bedanken voor de fijne, top samenwerking de afgelopen jaren en de vele mooie, memorabele momenten. EDWIN BEDANKT!

Niek Schiks; Livano Comenencia (c), Milan Govaers, Yaël Gil y Muinos, Koen Jansen (43/Julian Kuijpers); Lars Putters (36/Luc Netten), Matteo Dams, Sven Simons (36/Chahid el Allachi); Iggy Houben, Jesper Uneken (36/Jaivy Lourens), Shi-jon Martina (36/Ruben van Bommel).

Gele kaart: Iggy Houben, Niek Schiks