2-0
21 april, 12:00
Sparta Rotterdam JO14-1 logo

PSV had de gehele eerste helft een overwicht, maar wist dit overwicht niet uit te drukken in doelpunten. In de tweede helft hadden de Spartanen het beste van het spel. Uiteindelijk wist Sparta de wedstrijd met 2-0 te winnen.

PSV begon goed aan het duel en wist Sparta op eigen helft terug te dringen. Ondanks dit overwicht wist PSV nauwelijks mogelijkheden te creëren. In de 15e minuut had PSV de eerste mogelijkheid in de wedstrijd, maar een schot vanaf de rand van het strafschopgebied ging net naast. Ook de thuisclub probeerde met een tweetal schoten PSV te verschalken, maar beide schoten troffen geen doel. De beste kans voor PSV in de eerste helft was in de 27e minuut, maar deze kans werd van dichtbij net naast geschoten. PSV was de bovenliggende partij maar het mistte scherpte. Hierdoor werd het nauwelijks echt gevaarlijk. Ook Sparta wist geen kansen te creëren zodat beide teams met de brilstand de rust ingingen.

PSV begon slordig aan de tweede helft. Door telkens weer de verkeerde keuzes te maken, leed PSV veel en onnodig balverlies. Hierdoor liep het continu achter de feiten aan. Te veel duels werden verloren waardoor Sparta in de wedstrijd groeide. Na een kwartier spelen kreeg Sparta in vier minuten evenzoveel keer de gelegenheid om op goal te schieten. De schoten gingen naast of de PSV-goalie wist een doelpunt te voorkomen. Een doelpunt voor de Spartanen kon echter niet uitblijven en in de 54e minuut kwam de thuisclub dan toch op voorsprong. Een voorzet vanaf rechts werd hard en laag ingeschoten, 1-0. PSV kon daarna geen vuist maken om het Sparta nog moeilijk te maken. Pas in de slotfase zette PSV nog even aan, maar een tweetal schoten van afstand troffen geen doel. Doordat PSV in de slotfase veel risico nam, kon Sparta ver in blessuretijd nogmaals scoren. Maar dit doelpunt was slechts voor de statistieken. Uiteindelijk verloor PSV de wedstrijd dus met 2-0.\

Opstelling: Kjell Peersman (57’ Niek Schiks), Milan Vossen, Luc Netten (55’ Lars Putters), Matteo Dams, Jaivy Lourens, Livano Comenencia, Iggy Houben, Sven Simons, Jesper Uneken (52’ Julian Kuijpers), Chahid el Allachi, Ruben van Bommel.