Feyenoord Rotterdam N.V. JO13-1 logo

Michon Roelofs
  2. Wedstrijdverslag

PSV O13 verpest Rotterdams feestje

PSV O13 moest zaterdag naar Rotterdam afreizen, voor een competitiewedstrijd tegen Feyenoord O13. Feyenoord kon kampioen worden, maar dan moest er wel gewonnen worden van PSV. Ondanks de goede onderlinge relatie, is het toch mooi om een feestje uit te kunnen stellen. Dus de spelers van PSV waren optimaal gemotiveerd voor de wedstrijd. Het zou een wedstrijd worden met totaal twee verschillende gedeeltes. Maar door de 1-1 eindstand was het PSV-plan wel gelukt. Feyenoord zal de terechte kampioen worden, maar niet tegen PSV.

Feyenoord O13 begon fel aan de wedstrijd en drukte PSV ver terug op de eigen helft. Al snel waren er verschillende kansen voor de Rotterdammers. Maar ongeveer de kleinste man op het veld, PSV-doelman Harm Sigmans was vandaag in grootse vorm. Mooie reddingen, minder mooi maar wel degelijk, nee Harm werd een groot obstakel voor Feyenoord. En ook was het nog PSV die als eerst wist te scoren. In de 20e minuut onderschepte PSV de bal, Michon Roelofs kon rechtstreeks doorlopen naar het Feyenoord-doel. De doelman van Feyenoord kwam heel ver uit zijn doel, dit had Michon gezien en met een mooie boogbal wist hij de bal in het doel te krijgen. Tegen de verhoudingen in stond PSV dus op een voorsprong. Zes minuten later trokken de Rotterdammers dit weer gelijk, door uit een corner te scoren. Nadat Feyenoord nog enkele kansen miste, floot de scheidsrechter voor de rust.

In de rust liet trainer Tim Wolf, duidelijk merken dat PSV het Feyenoord veel te makkelijk maakte, dit moest in de tweede helft anders. Deze woorden hadden de spelers goed opgepikt. Zo kregen we na de rust een heel ander PSV te zien. Strijdend voor elke centimeter grond, Zelfs met vlagen kwam men weer tot voetballen. Het spel ging snel op en neer, maar verder als het zestien meter gebied kwamen beide partijen niet. Door de spanning die erop zat, was het een heerlijke strijd om naar te kijken. En het vooropgestelde doel werd dan ook gehaald, Feyenoord is nog geen kampioen.

Na de wedstrijd dan ook complimenten voor PSV. Zelfs Pascal Jansen kwam de jongens nog vertellen dat hij trots op ze was om met zo’n tweede helft, in het hol van de leeuw, overeind te blijven. Feyenoord zal toch de terechte kampioen worden, maar niet tegen PSV.