PSV O19 logo

Amar Catic

Zakaria Aboukhlal

Vandaag stond de kraker op het programma tussen Ajax O19 en PSV O19. Op een volgepakt sportpark De Toekomst konden de jongens van John Heitinga of Mark van Bommel een belangrijke stap zetten richting een mogelijke titel.

De eerste kans van de wedstrijd was na 3 minuten spelen voor de thuisploeg, een schot ging een paar meter langs het doel van Mike van de Meulenhof. Hierna keerden de kansen zich in het voordeel van PSV. In de 7e en 11e minuut was het Joël Piroe die dicht bij een doelpunt was. Een neuslengte (om de bal binnen te koppen) en de vingertoppen van de Ajax-doelman zaten een treffer in de weg. In de 23e minuut legde Robin Schoonbrood een vrije trap op het hoofd van Justin Lonwijk legt, maar die kopte bal van dichtbij tegen de keeper aan. Twee minuten later was het Baggio Wallenburg die vanaf de middenlijn op dribbelde en de vrijstaande Zakaria Aboukhlal aanspeelde. Deze omspeelde zijn tegenstander en haalde vanaf de rand zestien meter verwoestend uit. De bal draaide ongrijpbaar voor de doelman de verre hoek in. Op dat moment een verdiende voorsprong voor PSV. Niet veel later was het Van de Meulenhof die met een goede reflex een kopbal van dichtbij uit zijn doel ronselde. En zo kreeg Ajax in de 32e minuut nog een goede mogelijkheid. Een dieptebal viel precies tussen de verdedigers van PSV in, echter schoot de Ajax-spits de bal oog in oog met Van de Meulenhof hoog over. In de 34e minuut moest de linksback van Ajax andermaal aan de noodrem trekken en ontving hiervoor zijn tweede gele kaart. Hij kon richting kleedkamer vertrekken. PSV kwam vervolgens in de 37e minuut nog goed weg. Een vrijetrap van Ajax belandde op de paal. In de 43e minuut volgden er nog twee mogelijkheden voor PSV, eentje voor Piroe en één Tijn Daverveld. Alleen de PSV-verdediger vergat zelf te schieten en speelde de bal breed. De inlopende spelers konden net niet bij de bal, waardoor we gingen rusten met een 1-0 voorsprong.

PSV O19 pakte na de pauze de draad weer op. Het was Amar Catic die in de 47e minuut op de achterlijn zijn tegenstander uitspeelde, de bal teruglegde op Lonwijk maar zijn inzet werd door de keeper gekeerd. In de rebound was het Catic die de bal binnenwerkte, alleen volgens de assistent scheidsrechter in buitenspelpositie. Toch werd ook Ajax met tien man ook nog gevaarlijk. In de 56e minuut schoot de aanvaller de bal na een goede aanval over het doel. PSV bleef echter sterk en geconcentreerd spelen. In de 59e minuut stuurde Michal Sadilek Catic weg, Piroe tikte zijn voorzet op de paal. Na een korte corner tussen Sadilek en Schoonbrood kopte Maxime Soulas in de 64e inuut maar net over. Een kwartier voor tijd was het weer een Ajax-speler die aan de noodrem moest trekken en met zijn tweede gele kaart het veld kon verlaten. In de 83e minuut was het Bertalan Kun die zijn tegenstander uitspeelde en de bal van 30 meter over de keeper plaatste. De bal belandde op het dak van het doel. PSV vergat de trekker over te halen en zo bleef Ajax nog hoop houden met lange ballen naar voren. Toch kwam in blessuretijd de bevrijdende treffer voor PSV. Het was Catic die doorliep op de keeper, deze schoot tegen hem aan en zo kon hij de 0-2 binnenschieten. Een mooie overwinning voor de jongens van Mark van Bommel, die nu vier wedstrijden voor het einde alles in eigen hand hebben. De eerstvolgende wedstrijd is woensdag 9 mei om 16.00 uit tegen ADO  Den Haag (inhaal).

Opstelling PSV O19: Van de Meulenhof, Wallenburg, Daverveld, Soulas, Theunissen, Sadilek, Aboukhal (89, Oostenbrink), Schoonbrood (75, Kun), Piroe, Lonwijk (71, Van den berg) en Catic .