6-0
21 april, 00:00
PSV C2 logo
Willem II / RKC C2 logo

PSV C2 won zaterdag overtuigend zijn op een na laatste competitiewedstrijd van Willem II. De stevige 6-0 kwam overigens pas tot stand na rust; in de eerste helft werd slechts één keer gescoord. Veel schiet PSV met de overwinning niet op, omdat koploper Ajax (zei het nipt met 0-1) van Vitesse won en aanstaande zaterdag tegen Volendam genoeg heeft aan één punt op kampioen te worden. De tweede plaats is echter nog wel binnen handbereik. Er moet dan in ieder geval gewonnen worden van De Graafschap en de nummer twee DO Den Haag moet punten laten liggen. Winnen zowel PSV als ADO, dan kan de C2 op doelsaldo toch nog tweede worden achter Ajax. PSV moet dan wel stevig scoren in Doetinchem en ADO moet zich vooral inhouden tegen Utrecht.
    Terug naar zaterdag. Willem II kwam er feitelijk geen moment aan te pas en het was aan de nonchalance van PSV te wijten dat het bij rust al niet 4-0 stond. De grote kansen die PSV kreeg werden echter niet verzilverd, zodat alleen het doelpunt van Dante Rigo na de eerste helft op het scorebord stond (een scorebord dat er overigens niet was, maar het gaat even om het idee).
    Na rust een zelfde beeld: een aanvallend PSV en een Willem II dat met snelle uitbraken onder de druk probeerde uit te komen, maar even behendig werd opgevangen door de verdediging. Uiteindelijk lukte het PSV via Jaëll Hattu opnieuw een bres te slaan in de verdediging en daarna gingen de sluizen bij de Tilburgers open. Achtereenvolgens Lennerd Daneels, Matthias Verreth, Mink Peeters en Ertem Bölükbas wisten te scoren en daar bleef het uiteindelijk ook bij, hoewel de score hoger uit had kunnen vallen. Na de uitglijder vorige week tegen AZ (5-0 verlies maar liefst) boekte PSV C2 zaterdag een uitstekende overwinning en doet nog volop mee om de race voor de tweede plaats.