0-2
21 maart, 00:00
PSV O16 logo
Feyenoord O16 logo

PSV had het niet zaterdag en tuimelde na de terechte nederlaag tegen Feyenoord en de winst van concurrent AZ naar de 3e plaats op de ranglijst.

Feyenoord zegevierde op basis van wedstrijdmentaliteit, was gekomen om de recente nederlaag in Rotterdam weg te poesten en slaagde daar op vrij eenvoudige wijze in. PSV kon de hele wedstrijd nauwelijks gevaarlijk worden en kwam de 1e helft slechts 1 keer dreigend voor de goal van Feyenoord, ook nog uit een overigens goede diepe bal van Jordan die door Justin bijna over de uitkomende keeper werd gekopt die de bal echter nog net met de vingertoppen kon pakken. Feyenoord had een paar minuten daarvoor bijna de 0-1 gemaakt toen de bal na een afgeslagen corner opnieuw werd ingebracht en hard volley werd ingeschoten maar boven Youri op de lat uiteenspatte. Youri voorkwam daarna met 2 uitstekende reddingen nogmaals een achterstand toen een Feyenoorder rond de 20e minuut op snelheid op hem afkwam en strak over de grond inschoot en 10 minuten later toen Feyenoord voor de goal kwam en de bal van dichtbij werd ingeschoten maar door hem nog net naast kon worden getikt.

De 2e helft was nauwelijks begonnen toen Feyenoord de intenties van PSV om beter uit de rust te komen de kop indrukte. In de 3e minuut werd een Feyenoorder aan de linkerkant het strafschopgebied ingestuurd waarna hij direct strak en laag in de verre hoek binnen schoot, 0-1. PSV stelde daar de 2e helft eigenlijk niet een grote uitgespeelde kans tegenover en was niet bij machte om de wedstrijd te doen kantelen. Voorzover daar nog twijfel over bestond stelde Feyenoord de winst in de 76e minuut definitief veilig toen de bal van achteruit naar voren werd gerost en bij de rechterspits belandde die ongehinderd alleen op de uitlopende Youri af kon gaan en de bal beheerst onder hem door in het lege doel kon schuiven, 0-2.

PSV kan zich volgende week in de thuiswedstrijd tegen FC Twente voor deze fletse verliespartij revancheren.

Youri Roulaux; Baggio Wallenburg – Jordan Teze (’73 Davy van den Berg) – Steven Theunissen – Gaetan Bosiers; Justin Lonwijk – Robin Schoonbrood (’67 Yasin Aalillou) – Leandro Fernandes ©; Sekou Sidibe – Joel Piroe – Bobby Adekanye.

Op de bank niet ingevallen: Lucas Derks, Koen Oostenbrink.