1-3
21 maart, 00:00
FC Twente O19 logo
PSV O19 logo

Twente uit is altijd moeilijk. Ook vandaag onder deze omstandigheden, Koud, nat en een niet te best veld. Vandaag moeten we wel punten pakken om de aansluiting met de bovenste vier niet te verliezen. Het is echter moeilijk vandaag. Niet alle afspraken worden uitgevoerd. We lopen toch weer te vaak naar achter en geven zo Twente nog hoop. Na iets meer dan een half uur is het Martijn die op rechts een solo start en deze ook bekwaam afrond. 0-1. Nu doordrukken. Maar dat komt er nog niet van. Twee minuten voor rust komt een lange bal op Maarten, die neemt goed aan en gaat de zestien in en de keeper komt uit en .... fluitsignaal. Penalty. Keeper rood. Na de wissel van de keeper is het Sam zelf die de bal hard tegen de touwen jaagt. 0-2 en rust. Nu moeten we dus na rust doorgaan. Maar na de rust is er zeker niet de rust in ons team. We helpen Twente in het zadel. Met een man minder weten ze ons diverse keren vast te zetten en ze krijgen zelfs kansen. Bij een van deze tegen aanvallen van Twente weet Maarten de bal en de tegenstander te stoppen maar de aanvaller is het daar niet echt mee eens en maakt een slaande beweging en trapt naar Maarten. De scheids staat er drie meter vanaf. Een fluitsignaal en .... rood. Tegen negen tegenstanders moet het dan toch lukken. Binnen tien minuten weet Twente uit een vrije trap tegen te scoren en ze krijgen zelfs de kans op de gelijkmaker en misschien ook nog wel op de voorsprong. Er gaat teveel mis. Dus deze week is er nog genoeg werk aan de winkel voor de trainers. Na wat wissels proberen we toch de marge wat groter te maken maar soms is een ego wat groter dan het teambelang. Vlak voor tijd is er een corner van Ramon die de bal bij Maarten brengt en deze heeft een simpele voetbeweging nodig om nummer drie aan te tekenen. Tegen negen tegenstanders is het dan toch gelukt. Nu een weekje rust en over veertien dagen is de volgende tegenstander in Eindhoven... juist ja Fc Twente.