21 maart, 00:00
RJO / HE sc Heerenveen A1 logo
PSV A1 logo

Lokatie: Sportpark Skoatterwald
    De wedstrijd tegen Heerenveen is cruciaal voor PSV. Een tegenstander die na 10 november 2012 geen wedstrijd meer heeft verloren. Staan nr. 4 en dus een gevaarlijke outsider. De eerste helft laat zien dat de twee hoofdtrainers hun zaakjes goed op orde hebben en de toeschouwers die de Siberische kou hebben getrotseerd wordt een tactisch schouwspel voorgeschoteld. Het begin heeft PSV een optisch overwicht maar de tegenstander weet wel steeds beter raad met het spel van PSV. Er komen geen echt grote kansen en als die er wel zijn dan is Jesse er als de kippen bij om de bal onschadelijk te maken. Na een kleine 20 minuten is het dan toch Antonio die na matig uitverdedigen de bal weet te bemachtigen en na een klein slippertje, wat wil met deze weersomstandigheden, van de keeper plaatst hij de bal in het doel. Heerenveen komt dan steeds beter in het spel en de 0 – 1 stand is dan ook een terechte ruststand en ieder gaat graag en snel naar binnen voor de lekkere warme thee. Na de rust komt het eigenlijk pas goed op gang. Al snel in de tweede helft weet Heerenveen een paar corners te forceren en bij beide wordt de bal of door een PSV-er of een speler van Heerenveen uit het doel gehouden.Na een tien minuten wordt een speler van Heerenveen in de mangel genomen en de scheids kan niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Beheerst wordt de 1 – 1 op het bord gezet. Dan gaat het snel. Binnen vijf minuten weet Antonio na een voorzet van Moussa zijn tweede goal van de avond te maken. Maar Heerenveen komt terug. Een onnodige overtreding aan de zijlijn leidt tot een vrije trap, die wordt strak voorgegeven en verlengt met het hoofd en de 2 – 2 staat weer op het bord. Slechts kort kan de thuisploeg van de goal genieten. Een corner van PSV wordt weggespeeld maar Jorrit staat op de rand van de zestien en a la Zlatan knalt hij met een formidabele omhaal de bal richting kruising. De tweemetervier lange keeper weet hem uit de kruising te tikken maar Rai is oplettend meegelopen en knalt de bal steenhard in het dak van het doel. 2 – 3.
    Heerenveen geeft niet op. De kansjes worden bekwaam door Jesse ne zijn verdedigers onschadelijk gemaakt. Wij kunnen nu met snelle uitvallen proberen om de stand voor ons wat safer te maken en met nog tien minuten te spelen begint Antonio aan een solo en op onnavolgbare wijze, alleen zoals hij dat kan, knalt hij de bal in de verre hoek na eerst de keeper te hebben omspeeld. 2 – 4. Zijn derde van de avond en een beauty.
    Heerenveen voelt nu dat de wedstrijd uit hun handen glipt en daarbij wil Rai nog een handje toesteken om vijf minuten voor het eind de bal uit een vrije trap vanaf 25 meter boven in de kruising te jagen. 2 – 5. De punten zijn binnen. En dat bij een tegenstander die onlangs zowel Ajax als Feyenoord met 4 – 1 heeft verslagen. Deze wedstrijd geeft vertrouwen voor de volgende partij en in de race om het kampioenschap. Eerst hebben we nog het paastournooi in Düsseldorf en daar willen we de finale van vorig jaar overdoen en dan dit jaar wel winnend afsluiten.
    Na afloop gaf in de bestuurskamer een Heerenveen-icoon (de heer R v.d. Velde) nog de complimenten aan onze ploeg voor het vertoonde spel maar wilde toch ook nog even kwijt dat volgens hem PSV de wedstrijd met twaalf man heeft gespeeld. Een hernieuwde controle van het wedstrijdformulier heeft geen onregelmatigheden weergegeven dus blijven we nog steeds in de race voor de dubbel dit jaar.