1-1
21 februari, 00:00
PSV O19 logo
NEC Nijmegen O19 logo

Na een leerzame week in Toscane en een weekend met enkele carnavalsactiviteiten staat vanmiddag NEC op het veld als tegenstander. Met maar twee echte verdedigers beginnen we aan deze partij. Maar er ligt een deken van matheid over het team. Bijna alles wat we in Italië hebben gezien, daar is vandaag niets van terug te zien. Voor de bank, waar toch meer dan honderd caps bij elkaar zit, is het onbegrijpelijk. Het is een wedstrijd die geen winnaar verdiend maar lange tijd ziet het ernaar uit dat die er toch komt. Het enige hoogtepunt van de eerste helft is een terugspeelbal van NEC die maar net door de keeper naast de paal kan worden getikt. We gaan rusten met hoe kan het ook anders 0 – 0.
    Na de rust en de bekende peptalk van de trainers gaan we weer aan de slag. Het beeld is niet echt anders. We lopen te snel naar achteren en er straalt niet altijd vertrouwen uit de acties die we ondernemen. Na iets meer dan een uur is zo’n moment er weer. Na aarzelen en niet ingrijpen weet NEC de bal in het doel te krijgen. We moeten nu wel. Het spel gaat nu wel iets meer op en neer en wordt wat opener. Maar echte kansen grote kansen komen er nog niet. Vlak voor tijd is het Martijn die een Aktie maakt over rechts en in de zestien komt maar door de verdediger wordt terug gedrongen. Dan legt hij de bal op Kenneth die vanaf 25 meter meteen uithaalt en de bal als een streep, onhoudbaar voor de tweemeter keeper van NEC, in de bovenhoek jaagt. En zo krijgt deze wedstrijd dus inderdaad geen winnaar. Met deze uitslag kan iedereen vrede hebben.
    Volgende week is het een drukke week met drie wedstrijden in zeven dagen met daarbij zowel Ajax als Feyenoord. Hopelijk dan wel een geladen en strijdbaar PSV want de punten moeten toch een keer gehaald worden.