PSV O17 logo
AZ Alkmaar O17 logo

Afgelopen zaterdag speelde PSV O.17 de thuiswedstrijd tegen AZ O.17.
    PSV begon zeer goed aan de wedstrijd.
    In de 2e minuut kwam PSV op 1-0 voorsprong. Via een mooie aanval via de rechterkant kon Dante Rigo op aangeven van Jaëll Hattu de bal hoog in het dak van het doel schieten.
    Ruim 10 minuten later werd de score verdubbeld. Weer via een aanval via de rechterkant.
    Mathias Bonde gaf de bal hoog voor en Joey Konings kopte de bal diagonaal binnen.
    In de 23e minuut scoorde Dante Rigo op schitterende wijze de 3-0.
    Na een mooie pass van Joey Konings controleerde Dante de bal met zijn borst en zonder dat de bal de grond raakte volleerde hij de bal van 20 meter prachtig in het doel.
    PSV was zeer effectief.
    AZ kwam daarna wat beter in de wedstrijd en kreeg een paar kleine mogelijkheden.
    Maar Mike van den Meulenhof kon zijn doel schoonhouden.
    Ruststand 3-0
    Het begin van de 2e helft was identiek aan de 1e helft.
    PSV scoorde binnen 2 minuten. Mathias Bonde nam een corner en deze werd bij de 2e paal door een speler van AZ in eigen doel gewerkt.
    Joey Konings maakte ook nog 5-0 maar deze goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.
    5 minuten voor het einde van de wedstrijd kon AZ nog iets terugdoen.
    4-1 was ook de eindstand.
    De volgende wedstrijd van PSV O.17 is dinsdag 24 februari om 17.30 uur.
    Dan speelt PSV O.17 de inhaalwedstrijd tegen Volendam O.17 in Eindhoven.

Mike van den Meulenhof, Lassana Faye, Armando Obispo (Karim Bannani), Tom Scheepers, Baggio Wallenburg, Dante Rigo, Jaëll Hattu, Mathias Bonde, Bobby Adekanye, Matthias Verreth (Lennerd Daneels), Joey Konings (Roel van Linschoten)