Locatie:
    VDL Maassluis
    Sportlaan 1, Maassluis
    Hoewel nauwelijks te trainen, haalde PSV zaterdag een dikke voldoende op het aspect: "omgaan met de omstandigheden".

Een dag voor de wedstrijd werd vanwege de slechte toestand van de velden op Varkenoord besloten de wedstrijd te vervroegen en te verplaatsen naar een amateurcomplex dat bij aankomst volop bleek te worden verbouwd, met alle ongemakken vandien. Toen vervolgens bij het omkleden bleek dat de keeperstenues in de tas ontbraken, konden gelukkig van de behulpzame amteurclub 2 tenues worden geleend, waardoor Arne echter met grote tegenzin de wedstrijd in moest in een lichtgevend pak met op zijn borst de naam van de lokale sexshop. Nadat vervolgens de warmingup op een ander dan het speelveld moest worden gedaan en de wedstrijd uiteindelijk geruime tijd later begon doordat moest worden gewacht tot de wedstrijd die nog op het aangewezen speelveld bezig was klaar was, moest worden afgewacht of het team zich door al die -weliswaar- randverschijnselen van zijn stuk had laten brengen.

PSV bleek zich in mentaal opzicht niet te hebben laten sturen door de omstandigheden en concentreerde zich zoals zou moeten op de wedstrijd. De eerste helft golfde het spel wat op en neer zonder echt enerverend te worden, en was geen sprake van een bovenliggende partij al speelde Feyenoord een struk agressiever. Niettenin was het PSV dat na 20 minuten de leiding nam. Tijn zag Joël bij de 2e. paal helemaal vrij staan en legde de bal met een afgemeten voorzet op het hoofd van de spits die hem prima in de korte hoek binnen kopte, 0-1.
    5 Minuten later liet Joël bijna zijn 2e. bijschrijven, maar zijn vrije trap vanaf de rand van de 16 spatte uiteen op de lat. Een paar minuten later onderscheidde Arne zich bij de enige echte grote kans die Feyenoord de 1e. helft kreeg, waarbij een voorzet van rechts door een helemaal vrijstaande Feyenoorder mooi cross werd ingekopt maar met een katachtige reactie door de keeper net over de lat werd getikt. Op slag van rust maakte Justin, nadat hij eerder al met een prima individuele aktie, waarbij hij het strafschopgebied links insoleerde, droog en laag met links in de linkerhoek de 0 - 2.

Een lekkere ruststand die voor PSV weinig aanleiding gaf om iets te veranderen, behalve agressiever spelen en anticiperen op de verwachte druk van Feyenoord. Met zijn 2e. goal van de wedstrijd maakte Justin echter al snel korte metten met de verwachte strom van Feyenoord. In de 45e. minuut schoot hij een te scherpe voorzet van rechts van Leandro die via de paal het veld in sprong resoluut en hard in het dak van het Rotterdamse doel, 0 - 3. Daarmee was de wedstrijd voor PSV in de knip, hoewel nog lang niet afgelopen. Met nog 23 minuten op de klok kwam één van dee centrale verdedigers van Feyenoord na een luchtduel zeer ongelukkig op zijn rug terecht en raakte naar het zich liet aan zien zeer ernstig geblesseerd. Hoewel zelfs een traumahelicopter werd opgeroepen en beide teams vonden dat de aangeslagen spelers niet verder konden, bepaalde de scheidsrechter dat de volledige reglementaire resterende speeltijd en wachttijd moesten worden afgewacht alvorens de wedstrijd definitief zou kunnen worden stilgelegd, ook al was duidelijk dat niet slechts sprake was van een gebroken middenhandsbeentje. Na lang wachten werd de wedstrijd alsnog definitief gestaakt. De wedstrijd is niet in de3 stand verwerkt en de KNVB zal gaan bepalen wat met de resterende 23 minuten speeltijd zal gebeuren.

PSV wenst langs deze weg Feyenoordspeler Nicklas Blesgraaf veel sterkte en succes met zijn herstel.

PSV speelt volgende week thuis op de Herdgang tegen Sparta.

'19 0-1 Joël Piroe
    '40 0-2 Justin Lonwijk
    '45 0-3 Justin Lonwijk

Arne Lekens; Tijn Daverveld - Jordan Teze - Steven Theunissen - Lars Dickens; Justin Lonwijk - Robin Schoonbrood - Leandro Fernandes; Cody Gakpo - Joël Piroe - Sekou Sidibe.

Op de bank niet ingevallen: Youri Roulaux, Aboe Kone, Davy van den Berg, Yassin Aalillou.