3x
    Sami Bouhoudane
  2. Wedstrijdverslag

PSV O13 naar kwartfinale beker na winst op Alphense Boys

Op bezoek bij de Alphense Boys heeft PSV O13 een eenvoudige 0-3 overwinning geboekt. De ploeg kwam al snel op voorsprong, welke gedurende de wedstrijd niet in gevaar kwam.

PSV O13 opende erg sterk en kwam al binnen een minuut op voorsprong. Na een diepe bal vanuit het middenveld was spits Sami Bouhoudane sneller dan zijn tegenstander, waardoor hij een-op-een kwam met de doelman. Met een snelle passeerbeweging ging hij ook deze voorbij, waarna het een koud kunstje was de openingstreffer op het bord te zetten. Tien minuten later viel ook de tweede treffer, nadat de Alphense doelman een schot van Gino Verhulst niet voldoende kon keren. De bal viel voor de voeten van Sami Bouhoudane, die opnieuw eenvoudig kon binnen tikken. PSV had in het verloop van de eerste helft veel balbezit, maar had moeite om door de hechte defensie van de Alphense Boys heen te spelen. De ploeg was wel dreigend, maar grote kansen en doelpunten vielen er niet meer te noteren.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde als in het eerste bedrijf: PSV had vaak de bal en kon zodoende op zoek naar een derde treffer. Via Dichano Bulo werd deze ook bijna gevonden, echter eindigde een harde uithaal van de aanvaller aan de verkeerde kant van de paal. Ook Isaï Middag (schot voorlangs) en Sami Bouhoudane (kopbal van de lijn gehaald) waren nog dicht bij een derde treffer, maar ook zij konden het doel niet vinden. Vlak voor tijd viel de derde treffer alsnog, toen Sami Bouhoudane een diepe bal van Rens Boon op waarde schatte. De spits bleef rustig voor het doel en schoof de bal beheerst onder de doelman door. Deze 0-3 betekende tevens het laatste hoogtepunt in de wedstrijd.

Zodoende bekert PSV O13 probleemloos verder. In de volgende ronde treft de ploeg Ajax O13-2, in een duel wat afgewerkt zal worden op De Herdgang. Aanstaande zaterdag hervat de ploeg de competitie met een thuiswedstrijd tegen Excelsior, dit duel zal beginnen om 11.00 uur.

Stijn Kuijsten (55/Lucca Kiaba); Yalen Meulendijks (42/Imran Yachou), Michael Bresser, Abdullah Hekmat (35/Steyn Mussche), Rens Boon; Pieter van der Beek (35/Jari Horsten), Isaï Middag, Benjamin Khaderi (42/Boet Mulders); Raf Vullers (35/Dichano Bulo), Sami Bouhoudane, Gino Verhulst (42/Joep Willems).