21 januari, 12:45
Vitesse O14 logo

Mohamed Nassoh
  2. Wedstrijdverslag

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd van de nieuwe competitie op het programma. In deze competitie spelen acht teams om het kampioenschap. Vandaag dus de eerste wedstrijd tegen Vitesse. Voor de winterstop speelden beide teams al tegen elkaar en de wedstrijd eindigde toen in een 2-2 gelijkspel. Beide teams lieten vanaf de aftrap zien dat ze met de beste intenties het veld waren opgestapt. Zowel PSV als Vitesse waren fel op de bal en zochten nadrukkelijk de aanval. Het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op. Beide teams kregen in deze fase van de wedstrijd enkele mogelijkheden om de score te openen. In de derde minuut hadden de bezoekers al de eerste kans. Een aanval over rechts leidde tot een voorzet die door een speler van Vitesse over werd geschoten. De eerste kans voor PSV was in de zevende minuut. Een aanval van PSV leidde tot een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De vrije trap van Mohamed werd door de keeper van Vitesse gekeerd en in de rebound schoot Cel de bal net naast. Beide teams deden in deze fase van de wedstrijd niet voor elkaar onder. Toch was het PSV die in de 14e minuut op voorsprong kwam. Nawaaz won op het middenveld het duel en speelde de bal op Ruben. Zijn voorzet werd uiteindelijk door Mohamed ingeschoten, 1-0. Enkele minuten later had PSV wederom een goede mogelijkheid om te scoren. Een corner van Mohamed werd door Milan hard ingeschoten. Met een fantastische redding voorkwam de Vitesse-goalie een doelpunt. PSV had de wedstrijd in handen en met goed voetbal werd Vitesse terug gedrongen. Dit leverde PSV nog enkele mogelijkheden op die niet werden benut. Martijn was nog dicht bij een treffer maar zijn schot ging net naast. Met een 1-0 voorsprong voor PSV gingen beide teams rusten.

Vitesse begon fel aan de tweede helft en zette PSV direct onder druk. PSV kon het goede spel van de eerste helft niet voortzetten en verloor te vaak en onnodig de bal. Hierdoor kon PSV niet echt in de wedstrijd komen. Vitesse nam het heft in handen zonder overigens echt kansen te creëren. PSV moest terug maar probeerde uit de omschakeling Vitesse te verschalken. Halverwege de tweede helft had Vitesse de eerste echte kans maar het harde schot werd knap door Kevin onklaar gemaakt. Dit was het sein voor Vitesse om vol op de aanval te gaan spelen. Vitesse was dreigend maar PSV gaf niet veel weg. PSV stond goed en telkens kon PSV de aanval van Vitesse onderscheppen. PSV hield lang stand maar het venijn in deze wedstrijd zat uiteindelijk in de staart. In blessuretijd kwam Vitesse op gelijke hoogte maar Vitesse had daarbij wel de hulp nodig van PSV. Een aanval van Vitesse werd uiteindelijk door een PSV-speler achter de eigen keeper getikt, 1-1. Vitesse voelde dat er nog meer in zat en ging vanaf de aftrap weer direct in de aanval. De bal werd in het doelgebied van PSV gebracht waar PSV kon de bal niet goed weg kon werken. Een inkomende Vitesse-speler schoot daarna de 1-2 binnen.

PSV speelde een prima eerste helft en ging dan ook terecht met een voorsprong de rust in. In de tweede helft was Vitesse de bovenliggende partij. Een gelijkspel zou dan ook een juiste weerspiegeling van de krachtsverhoudingen zijn maar in de slotseconden gingen de bezoekers er toch nog met de winst vandoor.

Opstelling: Kevin Gadellaa, Milan Vossen, D’Leanu Arts (36’ Deveron Fonville), Nawaaz Landfeld, Jesse Giebels, Cel Teunen, Ruben van Bommel (49’ Joep van den Berk), Dyon Dorenbosch, Milan van de Riet, Martijn Zuijderwijk (49’ Mylian Jimenez) en Mohamed Nassoh.