Ruben van Bommel
  4. Doelpunt

Shi-jon Martina
  5. Wedstrijdverslag

Na afgelopen woensdag een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld en gewonnen te hebben tegen een regioteam van de KNVB (6-0), moest er vandaag om de prijzen gestreden worden. PSV O13 was al doorgedrongen tot de laatste 16 in de beker en winst betekende weer een ronde verder.

Tegenstander is FC Emmen O13. De bedoelingen van de gasten zijn al snel zichtbaar, ze spelen met twee spitsen en behoorlijk wat fysiek op de as., PSV zal dus het spel moeten gaan maken. Zoals verwacht is PSV dan ook de meest aanvallende ploeg, maar komt niet verder dan de 16 meter. De eerste grote kans is voor Emmen. Een snelle uitbraak gevolgd door een afstandsschot valt op het dak van het doel. In de 21e minuut volgt pas de eerste grote mogelijkheid voor PSV. Het is Jesper die het probeert met een schot in de korte hoek, nadat Ruben de bal vrij gespeeld heeft. Maar de doelman staat ook op de goed plaats. PSV blijft domineren en de kans op de openingstreffer komt dichterbij, al weet Emmen nog steeds het goed dicht te houden. In de 27e minuut - voor de variatie - een korte corner van PSV. Ruben brengt de bal voor, de doelman kan hem nog net doortikken tot voorbij de tweede paal, maar daar staat Jaivy, die zeer attent reageert en de bal snel terug legt op Jesper die het leer hard tegen de touwen laat gaan: 1-0. Binnen een minuut krijgt Chahid met een steekbal, oftewel de steek van de week volgens trainer Tim, de bal bij Ruben, deze laat met een mooie stiftbal de doelman kansloos. En zo wordt het voor de rust ook nog 2-0.

Ook na rust weinig verandering in het wedstrijdbeeld. PSV blijft de bovenliggende partij, zo nu en dan komt Emmen er wel voorzichtig uit, maar echt dreigend worden ze niet. In de 37e minuut is het doelman Niek die Ruben weet te bereiken, deze speelt snel door op Jesper die daarna de bal over de laatste man van Emmen heen werkt en zo zelf alleen voor het lege doel staat en er 3-0 van maakt. En ook nu weer wordt er binnen één minuut twee keer gescoord, Wederom is het Jesper, deze keer vanuit de rebound na een gekeerd schot van Sven: 4-0. Emmen komt nog dan terug op 4-1, maar in de 52e minuut is het Sven die een corner bij de eerste paal neerlegt en Jesper met het hoofd ziet scoren (5-1). Twee minuten later reageert Chahid uitstekend op een afgeweerd schot van Jesper en maakt er 6-1 van. Het slotakkoord komt na goed voorbereidend werk van Chahid. Deze keer zet hij Shijon vrij, op het oog wat ver naar de zijkant, maar Shijon knalt de bal in de korte hoek hard binnen: 7-1. Direct daarna volgt het eindsignaal.

Volgende week wordt der competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen De Spartaan 20 uit Rotterdam. De aftrap is om 11.00 uur.