21 januari, 00:00
PSV C2 logo
Almere City FC C2 logo

Verslag van Almere City:

Almere City FC C2 heeft vanmorgen in een oefenwedstrijd tegen PSV C2, nummer twee uit de BVO o/14 najaarscompetitie poule Zuid, nipt met 3-2 verloren. In een spannende wedstrijd, met tal van mooie hoogstandjes, hadden de Almeerders halverwege de tweede helft nog een 2-1 voorsprong. In de strijd om de laatste plek in de te houden topcompetitie in het voorjaar speelde ADO Den Haag C2 en De Graafschap C2 met 1-1 gelijk. Door dit resultaat zal City C2 moeten uitkomen in poule B van de voorjaarscompetitie met flinke reizen voor de boeg (Maastricht, Groningen, Venlo en Hengelo).

Moeilijk begin
    Almere City FC begon de wedstrijd op het prachtige complex de Herdgang niet scherp genoeg. PSV was op vele fronten de bovenliggende partij en met een prima voorhoede, prima spits en snelle buitenspelers, werd City zeker in de beginfase van de wedstrijd overlopen.

Al in de derde minuut was het raak. Bij de eerste beste aanval van PSV werd de City achterhoede goed onder druk gezet en in de omschakeling volgde een vloeiend combinatie die simpel kon worden binnengelopen door de PSV spits:1-0.

De nummer 10 van de Eindhovenaren speelde in de volgende vijftien minuten een grote rol. Met listige steekpasses zette hij meerdere malen een speler vrij voor goalie Nick Verkaik. Goed alert keeperswerk en gebrek van scherpte bij de Eindhovenaren hielden City in de race. Als er na vijftien minuten een 3-0 stand op het scorebord had gestaan, dan had niemand hier waarschijnlijk vreemd van opgekeken.

Na pakweg twintig minuten ontworstelde de Almeerders zich aan de druk en via een prachtige pass van aanvoerder Mitchel Bergkamp op Anouar Aktoua werd lastgenoemde lichtjes aangeraakt in de 16. Voor de prima leidsman geen discussie mogelijk, strafschop!. Mitchel Bergkamp benutte de elfmeter beheerst:1-1.

De slotminuten van de eerste helft waren voor Almere City FC, dat PSV vastzette op eigen helft en nog een prachtige snelle aanval over vier schijven fabriceerde. De splijtende eindpass van Azor Matusiwa op Casper Bos kon echter net niet voldoende onder controle worden gebracht door laatstgenoemde. Het slotakkoord was echter toch weer voor PSV, maar ook nu verdween een schot langs het Almeerder doel.

Sterk
    In de tweede helft een heel ander Almere City FC. Direct vanaf het begin werd scherpte en beleving aan de dag gelegd. PSV kreeg moeite om op te bouwen en vond steeds minder de vrije man. De Almeerders speelden in deze fase goed en op het middenveld werd de slag nu duidelijk gewonnen. Het was dan ook jammer dat Clayd Olf de pass van Casper Bos niet de juiste richting kon meegeven om de Almeerders op voorsprong te zetten.

Niet veel later was het dan toch raak! Clayd Olf stuurde Altan Durmus weg aan de rechterkant en die sleepte een corner in de wacht. Uit deze corner schot Anouar Aktaou direct de 2-1 tegen de touwen. De bal werd waarschijnlijk gedragen door de wind en een vernuftig soort effect wat de PSV keeper in verwarring bracht.

PSV schakelde nog een tandje bij en vocht zich weer in de wedstrijd en kreeg de beloning hiervoor in de vorm van de 2-2. Voor beide teams brak in de laatste vijftien minuten van de wedstrijd nu een cruciale fase aan. City was dichtbij de 3-2 toen een vrije trap van Douwe Willemars, in een woud van spelers, door Casper Bos op de lat werd gekopt.

Er werd nu geknokt voor iedere meter en PSV, met overall een surplus aan techniek en vaardigheden, trok uiteindelijk aan het langste eind. In eerste instantie kon de 3-2 nog worden voorkomen door Thomas van Heusden, ingevallen voor Nick Verkaik, maar in de nastoot werd alsnog via een fraaie volleyde de winnende treffer gescoord.

Na een prima tweede helft is het resultaat voor City ietwat zuur misschien, echter we moeten niet vergeten dat in de eerste helft de Eindhovenaren zomaar naar pakweg 3-0 hadden kunnen uitlopen. Met een gelijkspel hadden beiden coaches ongetwijfeld vrede kunnen hebben.