3-0
20 november, 00:00
Alemannia Aachen D2 logo

Na de midweekse overwinning op de leeftijdgenoten van Lierse SK staat vandaag weer een internationale ontmoeting op het programma tegen Al. Aachen. De laatste weken blijkt dat we steeds meer weerstand aan de tegenstander kunnen bieden dan in de eerste speelronde. Na het gelijkspel van vorige week tegen Eindhoven werd al voorzichtig gehoopt op de eerste overwinning ook al gezien het feit dat er in de eerste wedstrijd ondanks het 3-1 verlies meer in had gezeten. Schijnbaar hebben de jongens dit ook beseft, want vanaf het eerste fluitsignaal wordt de tegenstander vastgezet op eigen helft. Via goed combinatiespel wordt de bal goed in de gelederen gehouden, maar een echte kans blijft nog uit doordat de juiste steekbal uitblijft of dat de Aachen verdedigers net iets sneller zijn of wel hun fysieke meerderheid uitbuiten. Maar als je achter de bal aan moet blijven rennen kost dit kracht en zullen de kansen ook wel vanzelf komen. Zo schampt na 10 minuten spelen een schot van Davy de lat. Even later is het Arne die van links voorgeeft. De afgeslagen bal komt voor de voeten van Benji, maar de Aachen keeper kan met een ultieme reflex redding bieden. Zo zijn er die eerste helft mogelijkheden voor PSV. Na een minuut of twintig krijgt Edson pas de eerste bal te verwerken. Prima veldspel de eerste helft, echter geen doelpunten waardoor de ruststand 0-0 is. Ook de tweede helft is PSV de bovenliggende partij en blijft het zaak om de bal te laten lopen en proberen uit de duels te blijven, aangezien de tegenstander het vooral van het fysieke moet hebben. De eerste kans in de 2e helft is voor PSV en het is Mo die er tussenuit glipt maar oog in oog met de keeper de bal langs de verkeerde kant van de paal schuift. Na een minuut of 10 komt PSV toch verdient op voorsprong. Greg, net opnieuw binnen de lijnen, heeft zich 20 minuten kunnen uitrusten en sprint de achterhoede van Aachen eruit, omspeelt de keeper en schiet met links binnen 1-0. Zelfs dan is Greg niet te stoppen, want hij kan pas op eigen helft gevangen worden door zijn medespelers. Halverwege de tweede wordt het op middenveld te druk zodat hier meer duels plaats gaan vinden. Na balverlies aan PSV zijde wordt een Aachen aanvaller diep gestuurd, echter Kyan kan redding brengen. De bal valt voor een andere speler die inschiet, maar gelukkig maakt Sem op de doellijn de rebound onschadelijk. Het blijft dus opletten. Even later kan Mo PSV in rustig vaarwater brengen, maar vindt de keeper op zijn weg. Zo is de wedstrijd nog niet beslist en krijgt Aachen een hoekschop. Aangezien er spelers zijn die bijna 2 koppen groter zijn die van ons betekent dit gevaar. Uit de hoekschop ontstaat een scrimmage waarbij Bryan op de doellijn redding kan brengen. PSV gaat op zoek naar een tweede treffer. Deze valt 5 minuten voor tijd als wederom Gregory de 2-0 kan binnenkoppen en is de wedstrijd in de pocket. Een minuut voor tijd zet Greg ook nog de kers op de taart als hij na een pasje van Davy een kopie van zijn eerste treffer aflevert. De eerste competitieoverwinning is een feit en de vreugde na afloop is dan ook groot. Volgende week weer naar Limburg. Maar ja, daar is het altijd moeilijk winnen.