6-0
20 november, 00:00
PSV D2 logo
Roosendaal D1 logo

De wedstrijd tegen de voorlaatste van deze competitie werd voorafgegaan door één minuut stilte in verband met het overlijden van een Roosendaalse jeugdspeler.

Daarna barstte de strijd los, maar er was slechts tien minuutjes sprake van spanning en strijd.
    Beide teams hadden er zin in en over en weer werden kansen gecreëerd, maar geen noemenswaardige. Toen begon het verwachte doelpuntenfestijn voor PSV. We schrijven vijf minuten later en het scorebord vertoonde al 2-0. De Roosendaalse defensie was voorgoed gebroken. Niet dat het team de moed verloor; ze voetbalden sportief en op hun hoogste kracht door tot het einde van de wedstrijd. Maar PSV D2 was gewoon van enkele niveaus hoger. Onze jongens overheersten de wedstrijd op alle gebied.
    Het eerste doelpunt ontstond toen Pepijn één van de sporadische schoten op goal van de tegenpartij had gestopt en een verre uittrap leverde die door rechtsbuiten Amar werd opgevangen. Hij kreeg de bal niet goed op de slof om te scoren, maar had wel genoeg kracht om de bal richting Cody te passen. Die opende de score met een lange, scherpe hoekschuiver. Bij het tweede doelpunt maakte Cody meters door op snelheid twee tegenspelers te passeren en na een vloeiend één-tweetje met aanvoerder Justin te scoren.
    Handelingssnelheid stond ook aan de basis van het derde doelpunt. Met zijn ongekende snelheid schakelde Amar zijn tegenstander uit en zijn afgemeten voorzet was klaar voor de goed positionerende Justin. Hij werkte de bal strak in de netten.
    De minuten tikten verder. Uit een scrimmage voor de goal kopte Robin de bal naar Cody die met links in de lange hoek zijn hattrick aantekende en voor het team de 4-0.
    Nipt voor rust brak Roosendaal toch door onze defensie, die onder aanvoering van een attente en altijd aanspeelbare Armando, nog geen foutjes had gemaakt. Het doelpunt werd afgekeurd.
    Na rust wisselde trainer Bastiaan enkele spelers en was het even opnieuw zoeken naar de juiste man op de juiste positie. En, het moet gezegd, Roosendaal had een nimmer aflatende inzet en speelde de tweede helft vooral defensief. Balkunstenaar Huseyin viel als rechtsbuiten op met sterke voorzetten uit onnavolgbare bewegingen: een lust voor het oog. Toch viel de 5-0 uit combinatiespel: ook zeer aantrekkelijk om te zien. Middenvelder Jordan speelde op snelheid Ruud aan die zijn schot gekeerd zag en Justin verzilverde de rebound. Het laatste doelpunt werd opgezet door Justin die twee tegenspelers passeerde en oog in oog met de keeper afspeelde op de vrijstaande Roland die een hoek kon kiezen en de keeper het nakijken gaf. Een voortkabbelende wedstrijd. Een voorspelbare overwinning.
    Onze koppositie werd echter door een ander saillant detail van deze voetbalzaterdag verstevigd: Den Bosch speelde gelijk tegen Geldrop!