2-2
20 november, 00:00
PSV D1 logo
FC Den Bosch D1 logo

Tegen FC Den Bosch verspeelde PSV D1 afgelopen zaterdag opnieuw punten: 2-2. Omdat de concurrentie zelf ook gelijk speelde of zelfs verloor (Roda JC) bleef de schade beperkt en heeft PSV het in eigen hand om de winterstop als 'kampioen' in te gaan. Het punt tegen Den Bosch werd overigens pas laat binnen geharkt. In de laatste minuut van de wedstrijd schoot Mink Peeters PSV via de penaltystip naast Den Bosch. Met die uitslag konden beide ploegen leven, hoewel er voor PSV meer had ingezeten als er in de eerste helft zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen. Den Bosch beperkte zich in die tweede helft tot tegenhouden en het weg roeien van ballen; misschien niet de beste tactiek om een 0-2 voorsprong te verdedigen.
    Goed, de wedstrijd dan. Het allereerste begin is voor Den Bosch dat brutaal voor de aanval kiest en in de zevende minuut zelfs een hele beste kans krijgt. Ieke Scheerhoorn redt gelukkig goed. PSV komt niet veel verder dan wat speldenprikken, maar krijgt langzamerhand wel mee grip op de wedstrijd. Toch oogt het spel van de PSV'ers wat gezapig en wordt er vooral achterin rommelig en onzorgvuldig geacteerd. Na zestien minuten ontstaat de eerste fatsoenlijke mogelijkheid voor de thuisploeg. Uit een corner belandt de bal bij een uitblinkende Lennerd Daneels die aflegt op Dante Rigo. Zijn bal verdwijnt over het doel van de (eveneens uitblinkende) Bossche keeper. PSV heeft meer balbezit in de eerste helft, maar beter...nee. Kleine schietkansjes zijn er voor Zohair Labyad en Ertem Bölükbas, maar gevaar leveren hun schoten niet op. Een grote kans komt er voor Mink die na een mooie actie van Lennerd vrij komt voor de keeper maar de bal op zijn 'chocoladebeen' krijgt en krachteloos inschiet. En als je ze dan zelf niet maakt, dan profiteert de tegenstander. In de 25e minuut weet de Bossche nummer 10 met een heerlijke lob Ieke te verschalken en Den Bosch op een 0-1 voorsprong te zetten. Onmiddellijk daarna is PSV aan de beurt. Lennerd levert een goede voorzet af op Matthias Verreth die op het 'moment suprême' uitglijdt en mist. Weer een goede kans om zeep en opnieuw profiteert Den Bosch. Uit een rommelige situatie achterin verdwijnt de bal opeens hoog over Ieke in het lege doel: 0-2. Vlak voor rust krijgt Mink nog een kans om de aansluiting te vinden, maar een klein beetje geluk ontbreekt ook hier.
    De tweede helft dan. Claudio pleegt wat omzettingen en dat levert in de derde minuut al rendement op. Na een uitstekende dieptepass van Twan Menin slingert Lennerd met een heerlijke actie op rechts de bal voor en kan Joey Konings vrij en hard inkoppen: 1-2. Plotseling is er dan nog meer dan voldoende tijd om de drie punten binnen te halen. Den Bosch trekt zich volledig terug op eigen helft en komt er nog maar sporadisch uit. In de dertiende minuut lijkt de gelijkmaker te vallen, maar Matthias schampt uit de draai bovenkant lat. Twee minuten later is het Ties van den Eijnde die een behoorlijke kans krijgt. Hij soleert knap door de verdediging, maar levert uiteindelijk een slap schot af dat de keeper makkelijk kan pakken. PSV is in ieder geval overtuigend en gretig op jacht naar de 2-2, een bezieling die we in de eerste helft te weinig zagen. Den Bosch houdt met man en macht stand en voor de jongens van Claudio Braga is het erg lastig om door die muur heen te breken. Een zeer grote kans is er voor Lennerd in de 25e minuut. Een mooie doorspeelbal van Matthias komt bij Lennerd terecht. Lennerd snijdt door de verdediging en krult de bal fraai in de hoek, maar de Bossche keeper redt opnieuw uitstekend. De eerste nederlaag lijkt er dan toch echt te komen, tot de 30e minuut. Matthias worstelt zich door de Bossche muur en wordt in de buurt van de keeper neergelegd. Goed versierd, maar de penalty is terecht en wordt door Mink lekker binnen geschoten. Joey krijgt dan nog een goede kans, maar hij kopt helaas net over.
    Al met al een moeizaam, maar wel terecht punt. Op de inzet was niet veel aan te merken. Volgende week tegen MVV moeten de kansen wel beter worden benut, want net als Den Bosch zullen de Maastrichtenaren loeren op de gaten die er af en toe vallen.