0-3
20 oktober, 11:00
Ajax AFC JO14-1 logo

Nederlaag voor PSV O14

Aangezien PSV O14 de uitwedstrijd bij Ajax O14 gewonnen had, kon men zaterdag een getergd Ajax verwachten op De Herdgang. In de wedstrijd was dit ook duidelijk zichtbaar, het was Ajax dat vocht voor elke bal en meestal ook de tweede bal wist te winnen. De boys van PSV waren minder fel in de duels en door fouten kon Ajax uitlopen naar een 0-3 overwinning.

De felheid van de teams was vandaag dan ook het verschil tussen PSV O14 en Ajax O14. Ajax zette hoogdruk, waardoor PSV vaak al vroeg op het veld in de problemen kwam. In plaats van de ruimtes op het veld te zoeken, voetbalde PSV te veel in de kleine ruimte. Door de agressie waarmee Ajax voetbalde kregen de PSVā€™ers hiervoor de tijd niet en zodoende werd er veel onnodig balverlies geleden. Ajax kon dan ook al in de eerste helft uitlopen naar een 0-3 voorsprong. Alle goals kwamen voort uit onzorgvuldig uitverdedigen van Eindhovense zijde. PSV kon daar tegenover voor weinig gevaar zorgen in de eerste helft. Een vrije trap van Tim van de Heuvel die op het dak van het doel belande was het enigste echte gevaar.

In de rust werd door de trainers Heilmann en Kolka duidelijk gemaakt dat men toch uit een ander vaatje moest gaan tappen. Dit resulteerde in de tweede helft dan ook meteen voor twee kansen voor PSV. Jason van Duiven en Tim hadden hun geluk vandaag net niet, dus de bal ging er niet in, maar duidelijk was wel dat PSV feller begon. Naarmate de tweede helft vorderde bloeide de wedstrijd dood en waren er weinig kansen meer voor beide teams. PSV was wel feller als in de eerste helft, maar de Ajaxcieden gaven niets weg. Maar door het feller spelen van PSV gaven ze ook niet zoveel kansen meer weg.

Ondanks het 0-3 verlies, toch veel leermomenten voor de spelers, het spreekwoord op de muur op de Herdgang was vandaag weer van toepassing. Het talent kan wel aanwezig zijn, maar in topwedstrijden komt er ook hard werken bij. En dit was nu net het verschil tussen beide teams. Sommige spelers van PSV zullen dus iets meer moeten brengen in het fysieke gedeelte van de wedstrijden. In de uitwedstrijd hebben ze dat laten zien, dat ze het ook kunnen, maar zaterdag helaas niet. Volgende week staat er een vriendschappelijke wedstrijd tegen Volendam O14 op het programma. Hierin kunnen ze zich dan weer herstellen.