Eus Waayers

2x
    Samuel Gomez van Hoogen

PSV O13 boekt verdiende overwinning op FC Twente

Na een spectaculaire slotfase heeft PSV O13 eindelijk weer eens een overwinning geboekt. Op de eigen Herdgang scoorde spits Eus Waayers in blessuretijd het winnende doelpunt. De ploeg beloonde zichzelf zo voor het goede spel wat het deze wedstrijd liet zien.

PSV begon voortvarend aan de wedstrijd en kreeg binnen tien minuten al twee goede mogelijkheden om de score te openen. Zowel Eus als Robin van Duiven vonden echter de doelman van FC Twente op hun weg. Aan de andere kant waren ook de Tukkers gevaarlijk, maar keeper Daan van de Brande stond goed gepositioneerd om een voorzet van de linkerflank onschadelijk te maken. In de 19e minuut wist PSV de score te openen. Na een goede aanval over de rechterkant kwam Samuel Gomez één op één met de Twente-doelman. Met een bekeken stiftje liet Samuel de keeper kansloos en bezorgde hij zijn ploeg de verdiende voorsprong. Vlak na deze treffer kreeg ook Raf van de Riet nog een grote kans, maar zijn poging verdween rakelings over het doel. Zo gingen beide ploegen met een 1-0 tussenstand de kleedkamers in.

Meteen na de rust kreeg PSV opnieuw een mogelijkheid om de score te verdubbelen. Na een diepe pass kon Eus richting het Twente-doel. Hij was eerder bij de bal dan de keeper, maar zijn lob was echter net te hoog waardoor de ploeg ook deze kans onbenut liet. Aan de andere kant was het vervolgens wél raak. Na een afvallende bal volleerde een speler van Twente de bal over de PSV-doelman heen, om zo de 1-1 op het scorebord te zetten. PSV liet het hoofd echter niet zakken en nam vijf minuten later weer de leiding. Een lange bal van Wessel Kuhn bereikte de diepgaande Samuel. Voor de tweede keer deze wedstrijd bleef hij, oog in oog met de doelman, rustig en zette hij de Eindhovenaren opnieuw op voorsprong. PSV leek het duel rustig uit te kunnen voetballen, maar kreeg twee minuten voor tijd een domper te verwerken. Een schot van een Twente-speler werd met de arm geblokt, waarna de arbiter de bal op de stip legde. Met dit buitenkansje wist Twente wel raad en stonden beide elftallen vlak voor tijd weer op gelijke hoogte.

Toch ging PSV nog met de overwinning aan de haal. Na een goede individuele actie werd Eus binnen het zestienmetergebied gehaakt. De spits eiste de toegewezen strafschop zelf op en schoot, laat in de blessuretijd, de bal koelbloedig binnen. De vreugde in het PSV-kamp was groot, omdat het team een prima wedstrijd alsnog winnend wist af te sluiten.

Volgende week treffen beide ploegen elkaar opnieuw, maar nu in Enschede. PSV zal dan waakzaam moeten zijn voor de reactie van Twente, aangezien de Tukkers ongetwijfeld revanche willen voor deze nederlaag.