0-0
20 oktober, 14:30
FC Utrecht JO19-1 logo
PSV O19 logo

Vandaag staat er na een interlandweek de wedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. Ik moet zeggen dat de grasmat van de thuisploeg er erg goed bij ligt.

FC Utrecht zit er meteen fel op en probeert zo PSV niet in zijn spel te laten komen. In de 7e minuut is het Nigel Thomas die vanaf links de bal op de achterlijn terug trekt op de inkomende Yorbe Vertessen, maar zijn schot gaat hoog over. Het duurt tot de 22e’ minuut voordat PSV weer gevaarlijk wordt voor het doel van Utrecht. Een mooie actie en schot van Mohammed Ihattaren op de rand van de zestienmeter belandt via de handen van de doelman op de paal. In de 30e minuut moeten we dan al noodgedwongen wisselen, de geblesseerde Damian Timan wordt vervangen door Davy van den Berg. Het is dan Thomas die in de 31e minuut vanaf rechts zijn tegenstander uitspeelt en een voorzet aflevert op het hoofd van Vertessen. Jammer genoeg krijgt hij niet de juiste richting gevonden aan de bal  en gaat het leer voorlangs. FC Utrecht is pas in de 38e minuut voor het eerst echt gevaarlijk, een schot van een aanvaller van de thuisploeg gaat voorlangs. Met een 0-0 stand gaan we dan ook de rust in.

In de tweede helft zijn de kansen van de PSV spaarzaam, een schot van Ihattaren in het zijnet en na een corner kan Koen Oostenbrink net niet bij de bal komen. De wedstrijd lijkt af te steven op een gelijkspel. Maar het team van trainer Ruud van Nistelrooij komt in de 88e minuut en in blessuretijd met de schrikvrij. Eerst wordt een bal van de lijn gehaald door Oostenbrink en niet veel later krijgt Utrecht een vrije kopbal in het keepersgebied om toch de drie punten in eigenhuis te houden. Alleen de doelman van PSV, Maxime Delanghe, houdt de bal keurig tegen doordat hij blijft staan en geen hoek kiest. PSV houdt dus een punt over aan deze wedstrijd.

De volgende wedstrijd is woensdag 24 oktober, om 14.00 uur thuis voor de Youth League tegen Tottenham Hotspur FC.