2-3
20 oktober, 00:00
MVV O.12 logo

Vandaag hadden we een lange tocht voor de boeg. Een uurtje naar Maastricht om daar tegen MVV 012 te voetballen.
    De eerste helft startten we goed. We speelden de bal zorgvuldig rond maar helaas kwamen we niet tot echte mogelijkheden. De eerste helft was eigenlijk maar saai voor het publiek, 0-0.
    Dat gold zeker niet voor de tweede helft. Heritier kwam invallen en zette een mooie combinatie op met Mohamed-Amine Ihattaren. Hij ging op volle snelheid richting de achterlijn. Een voorzet leek logisch. Maar gelukkig had Heritier iets moois in petto. Hij knalde de bal namelijk zelf loepzuiver in de verre hoek. 0-1. We hadden de touwtjes in handen en speelden een sterke tweede helft. Mathijs Tielemans blonk uit. Eerst zette hij, met een fenomenale pass, Jur vrij voor de goal. Die schoot hem helaas tegen de keeper. Daarna deed Mathijs het zelf. Op randje zestienmeter ving hij een afvallende bal op, wipte deze met rechts over zijn tegenstander en schoot hem ineens uit de lucht in de verre kruising binnen. Een schitterende goal! 0-2.
    We leken de wedstrijd onder controle te hebben. Maar in de derde helft ging het toch anders dan we dachten. De linksbuiten van MVV leek een voorzet te geven maar deze waaide over Peter in de goal. 1-2. Het werd weer spannend. We speelden wat onrustiger en MVV kreeg hoop. Uit een corner scoorde ze de 2-2. Met nog ongeveer tien minuten op de klok gingen we op zoek naar de overwinning. Mohamed-Amine Ihattaren gaf diep, op de sterk spelende, Jur Clabbers. Jur bleef rustig, ging de keeper voorbij en schoof hem in het lege doel. 2-3! We dachten nu de buit wel definitief binnen te hebben, maar de scheidsrechter dacht daar anders over. In de laatste minuut zag hij een penalty voor MVV. Zouden we dan toch gelijk spelen? Nee! De spits van MVV miste. We wonnen,uiteindelijk wat gelukkig, met 2-3.
    Vandaag hebben we gezien dat we fantastisch kunnen voetballen maar dat het soms onrustig wordt als we een tegendoelpunt krijgen. We hebben weer veel geleerd en gaan volgende week revanche nemen in Venlo.