20 oktober, 00:00
De Graafschap A1 logo
PSV A1 logo

Lokatie: De Bezelhorst, v.v. Doetinchem, Bezelhorstweg 85, Doetinchem
    Waarschijnlijk de laatste zomerse dag van 2012 en dan naar De Graafschap. Alles is aanwezig voor een heerlijke wedstrijd, veel publiek. Een zomeravondwedstrijd. Dat wordt het. De Graafschap kan niet veel beter en PSV doet niet beter.
    De chinezen hebben het jaar van de draak, wij spelen een draak van een wedstrijd.
    Een wedstrijd om snel te vergeten. De Graafschap heeft achterin een paar grote “mannen “staan en psv gaat met snelle aanvallen proberen deze kerels te verrassen. Het duurt toch nog een half uur voor de eerste echte grote kans er is. Hij is voor ons maar het doel wordt nog niet gevonden. Dan toch in de 36e minuut een snelle uitbraak over rechts via Moussa en Farshad en de voorzet komt bij Albian die de 0 – 1 binnenschiet. We gaan door en zes minuten later weer een snelle aktie en nu is het Clint die het net laat bollen. In die tussentijd heeft de Graafschap ook enkele mogelijkheden om de score te veranderen maar het lukt ze (nog) niet. Na de rust willen we het afmaken en rustig de wedstrijd uitspelen, zeker met in het achterhoofd de wedstrijd van aanstaande woensdag in Lissabon, maar t lukt niet erg. De mooiste kansen worden om zeep geholpen. Na een uur spelen is er nog wel een geweldige trap van achteruit door Clint die door Rai wordt aangenomen en in twee instanties in een doelpunt wordt omgezet. Ook De Graafschap weet het net nog te vinden zodat we, ondanks dat we weinig kansen weggeven, toch ook weer een goal tegen krijgen. In de allerlaatste minuut is het Michael Maria die nog even op avontuur gaat en voor de 1 – 4 eindstand kan zorgen. Zoals gezegd, deze wedstrijd snel vergeten, maar er wel veel lering uittrekken.
    Dinsdag vroeg op en dan het vertrek naar Lissabon om daar uit een ander vaatje te tappen en in ieder geval proberen om daar een punt weg te halen.