20 september, 00:00
VVV Venlo O12 logo
PSV O12 logo

Wat is er mooier voor een speler van 11 jaar om te spelen in een heus stadion. De spelers van PSV hadden vandaag de eer om te spelen in Seacom stadion de Koel in Venlo. Het enige nadeel was eigenlijk dat het stadion niet uitverkocht was!!!!!!!!!
    Na toch wel een mindere wedstrijd tegen Helmond Sport O12 vorige week, was er vandaag de mogelijkheid om te laten zien dat er wel degelijk goed gevoetbald kan worden door de boys.
    Meteen vanaf de 1e minuut lieten de spelers dan ook zien dat ze vandaag wel een goede wedstrijd wilde spelen, goed voetbal, elkaar makkelijk vinden en voldoende werklust en gretigheid om de bal te willen hebben. Helaas duurde deze goede fase maar een minuut of 10, toen begon men met enige regelmaat weet te vervallen in de fouten die ze de vorige wedstrijd ook maakten, te weinig beweging zonder bal, te snel de diepte willen zoeken en te weinig het simpele voetbal waar ze zo goed in zijn.
    Al duurde het 5 minuten voor VVV de eerste keer de midden lijn passeerde, was toch de 1e grote kans voor VVV, gelukkig wisten de boys uit Venlo ook de juiste richting niet te vinden.

Mylian leverde in de 15e minuut een goede voorzet af op Joris, voor Joris was de keeper van VVV nog een sta in de weg deze werkte de bal goed naar de zijkant, maar daar was Joey goed naar binnengekomen en heel beheerst ging de bal tegen het netje 0-1.

1 minuut later maakte de verdediging van VVV achterin een fout en kwam de bal voor de voeten van Martijn, we weten dat Martijn met zulke kansen wel raad weet dus stond na de 0-1 al snel de 0-2 op het scorebord.

VVV kreeg in de 20e minuut een hele grote kans uit een corner, maar met handen en voeten werd voorkomen dat VVV kon scoren.

Net voor de rust gaf Mylian een steekbal in de hoek op Joep, deze passeerde zijn tegenstander en gaf de perfecte voorzet op Gioele die heel beheerst de bal het doel in werkte en zo ook Gioele zijn doelpuntje mee pikte.

Dus konden ze gaan rusten met een 0-3 voorsprong, op papier lijkt het heel gemakkelijk te gaan maar VVV gaf zo nu en dan toch behoorlijk tegengas, maar de verdediging had vandaag alles goed onder controle. De mindere punten werden door de trainer nog eens aangestipt en de spelers beloofde beterschap.

In de 2e helft hebben de boys dan ook met vlagen laten zien dat ze simpel voetballen gecombineerd met de wil om de bal te hebben wel beheersen. In de 34e minuut wist Lander met een goede en stijlvolle redding zijn doel schoon te houden.

Na een goede actie van Joep in de 38 minuut kwam de bal via de keeper van VVV weer terug het veld in, Tim twijfelde geen moment en met een schitterend schot werd het 0-4, en de mooiste goal van de dag was ook gemaakt..
    Na weer een fase van goed voetbal zag Dylan zijn schot in het zijnet belanden.
    Nadat Lander weer een goede redding had verricht was er een snelle uitbraak, jammer genoeg was de eindpass net iets te hard, maar de intentie om er snel uit te komen was er zeker wel.

In de 55 minuut kwam Dylan wel tot scoren, heel goed bij een corner naar binnen gekomen en heel beheerst afgewerkt 0-5

Martijn stond 2 minuten voor het laatste fluitsignaal aan het einde van een over vele schijvende lopende aanval en zoals we van Martijn gewend zijn trefzeker. 0-6
    Al met al kunnen de boys terugkijken op een redelijke wedstrijd, nog niet het constant gewenste niveau maar met enige regelmaat was het zeker genieten van goed voetbal. Volgende week zaterdag is MVV de tegenstander en zullen de boys de stijgende lijn die vandaag weer is ingezet moeten zien door te trekken. Publiek is natuurlijk altijd welkom om te genieten van deze boys.