5-1
20 september, 00:00
Blauw Geel '38 D1 logo

Vanaf de aftrap drong PSV de bezoekers terug op eigen helft. Toch was de eerste grote kans in de zevende minuut voor de bezoekers. De spits van Blauw Geel kwam vrij voor Peter maar met een mooie redding pareerde hij het schot. PSV kwam er snel uit en de bal kwam uiteindelijk bij Amin. Met een schot in de verre hoek tekende hij de 1-0 aan. Wie dacht dat PSV na deze openingsgoal verder zou uitlopen, kwam bedrogen uit. Integendeel zelfs. Drie minuten na de openingstreffer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na foutief uitverdedigen door PSV. De bal kwam wederom in de voeten van de spits van Blauw Geel en deze keer liet hij deze kans niet onbenut. Met een hard schot liet hij Peter kansloos 1-1. PSV had daarna veldoverwicht maar PSV speelde in deze fase van de wedstrijd slordig. PSV creëerde ook nauwelijks kansen. In de 19e minuut was het Mathijs die met een schot van buiten de zestien op de lat schoot. In de 26e minuut kwam PSV wederom op voorsprong uit een spelhervatting. Een corner van Djurre bij de eerste paal werd door Joost ingekopt, 2-1. Dit was ook de ruststand.

PSV begon de tweede helft zoals het ook de eerste helft was begonnen. Blauw Geel werd teruggedrongen op eigen helft en dat leverde in de 34e minuut wederom een doelpunt op. Na een één-tweetje met Jur schoot Amin, dit keer in de korte hoek, binnen 3-1. PSV ging steeds beter voetballen en de krachten vloeiden bij de bezoekers langzaam weg. In de 52e minuut breidde PSV de score uit. Na een aanval kwam de bal uiteindelijk bij Jur die laag inschoot, 4-1. In de 59e minuut verstuurde Nigel een mooie bal van achter uit naar Djurre. Het schot van Djurre werd echter door de keeper van de bezoekers gekeerd. Vervolgens werd de bal niet goed weggewerkt waarna Niek de bal in de voeten kreeg. Met een schot zorgde hij voor de 5-1 eindstand.

Strijbosch (Verhoeven), Cox (Clabbers), Lonwijk, De Schutter (Van der Burgt), Van der Burgt (Bora Deyonge), Tielemans (Verschut), N. Munsters, Verschut (Nassoh), Antonisse, J. Munsters, Doudah (Cox).