0-20
20 september, 00:00
Beerse Boys F1 logo
PSV F1 logo

Vandaag de 3e competitiewedstrijd in Middelbeers tegen de plaatselijke Beerse Boys, alwaar de F-jeugd onder de naam "Boykes" hun voetbalkunsten laat zien.
    Omdat de Boykes met 2 nederlagen onderaan stonden was het niet de vraag of er gewonnen zou worden, maar met hoeveel.
    Het veld was in het nadeel van PSV omdat het gemaaide gras er niet vanaf gehaald, waardoor het erg traag werd.

Het duurde tot de 2e minuut voordat Sem met een afstandschot de score wist te openen, een gemiddelde wat keurig werd vastgehouden. Kort later scoorde Sem opnieuw, ditmaal na een mooie voorbereiding van Tijn (een sleep uit het boekje van trainer Jefta!) Toen dezelfde Tijn binnen de 10 minuten al de 3-0 binnenschoot besloot Bastiaan al in te grijpen. De keeper (Merijn) mocht op het middenveld meevoetballen en beide doelpuntenmakers fungeerden als slot op de deur.
    Deze tactiek wierp direct zijn vruchten af want het was Merijn die een assist op Sem gaf, die daar wel raad mee wist: 4-0. e rust werd met 6-0 bereikt na doelpunten van Joey (eerst de paal, toen de lat en vervolgens het net) en Gregory.

In de tweede helft was de middenveld positie voor Kyan, die liet zien een uitstekende voetballer te zijn. Zonder dat de tegenstander ook maar 1x in de buurt van het PSV-doel te bewonderen was werd het tempo wat opgeschroefd. Gregory wist 2x op identieke wijze te scoren, nadat hij goed doorliep op de keeper die de bal beide keren geblokkeerd zag.

Omdat het erg druk rond het doel bleef gaf Bastiaan aan om het wat vaker van afstand te proberen. Dit was niet tegen dovemansoren gezegd en nadat Arne had raak geschoten wist Davy van afstand nummer 10 binnen te knallen. e laatste 10 minuten was het dolle pret. Merijn kwam als extra veldspeler terug in het veld, waardoor onze beide keepers volop op jacht gingen naar een treffer. Maar daar waar de keepers telkens een teentje tekort kwamen lieten onze rasspitsen zien hoe het moest. Joop wist in korte tijd maar liefst 5x te scoren, waarvan zijn 2e een assist van Kyan was. Brent en Davy vonden beide nog 2x het net.

Toen gebeurde het dan toch waar iedereen op gehoopt had. Merijn werd door Sem vrij voor het doel gezet en schoot beheerst de 20-0 binnen. Het hele team, de leiders en supporters gingen uit hun dak.
    Even later klonk het eindsignaal en werd de overwinning gevierd alsof zojuist de Champions League was gewonnen. Dit om de enorme teamspirit te onderstrepen.
    Bij de strafschoppen mocht Gregory keepen, en na één mooie redding was het feest afgelopen.
    Kenmerkend voor deze zege was de uitspraak van één van de Boykes tegen zijn moeder: "We hebben tegen PSV gespeeld. Nou, die waren pas echt goed!"

Volgende week wacht waarschijnlijk een erg zwaar toernooi in Leverkusen waar alles weer geconcentreerd aan de start dient te verschijnen. Maar vandaag hebben we in ieder geval genoten!