2-0
20 juni, 18:45
FC Volendam JO15-1 logo

Dylan Hopman

Op een zeer ongebruikelijk deel van het jaar, eind juni bijna, speelden de O15 van PSV en FC Volendam nog tegen elkaar in competitieverband. Door diverse omstandigheden werd de wedstrijd er tot nu toe iedere keer ‘uitgegooid’. Ondanks dat de wedstrijd nergens meer om ging, vond de KNVB dat deze wedstrijd toch nog gespeeld moest worden. Het enige dat er op het spel stond was dat PSV bij winst Feyenoord passeerde in de eindklassering en zodoende als derde eindigde. Volendam moest met tien doelpunten verschil winnen om op de ranglijst met PSV van stuivertje te wisselen. Helemaal ‘om des keizers baard’ ging deze wedstrijd dus ook niet. Een maand geleden werd het in Volendam door een winnende treffer van de thuisploeg in de slotminuut 2-1. Zou PSV deze laatste wedstrijd nog een keer alles kunnen geven en de drie punten in Eindhoven kunnen houden?

De start was in ieder geval perfect: Dyon Dorenbosch opende in de tweede minuut op links op Mohamed Nassoh die hard en strak voorgaf. In twee instanties belandde de bal voor de voeten van Dylan Hopman die van dichtbij doel trof: 1-0. PSV bleef na de snelle openingstreffer de betere ploeg en legde in de 9e minuut een prachtige aanval op de mat. Helaas kreeg Milan van de Riet de bal op het einde net niet lekker mee om richting doel te gaan. Nadat Volendam tweemaal dreigend voor het doel van Jules Janssen opdook was het PSV dat weer gevaarlijk was. Milan stuitte ditmaal op de keeper. Vlak voor rust was het wél raak en wederom stond Mohamed aan de basis van de treffer. Nadat Dylan met een crosspass de vrijstaande Mohamed op links bereikte, Mohamed gaf een prima indraaiende voorzet die Milan knap binnenkopte: 2-0.

Na rust zette PSV aan om het duel snel in het slot te gooien. Maar paal en doelman stond een derde Eindhovense treffer in de weg. Met name Mohamed had de pech dat hij niet tot afronden kwam. Omdat Jules een paar keer knap redde op Volendamse inzetten, werd er na rust niet meer gescoord. PSV won dus en eindigde daarmee in de eindrangschikking als derde. Het behaalde in 26 wedstrijden 50 punten met een doelsaldo van +29 (52-23). Topscoorder van het team dit seizoen was Milan van de Riet die zeventien keer doel trof.

Dit was de laatste competitiewedstrijd van het seizoen en dus ook mijn laatste verslag. Iedereen bedankt voor het afgelopen seizoen, veel succes komend seizoen en een fijne vakantie!

Opstelling: Jules Janssen; D'Leanu Arts (48' Milan Vossen), Jenson Seelt, Mylian Jimenez (c), Jesse Giebels (48' Deveron Fonville); Cel Teunen, Dylan Hopman, Dyon Dorenbosch; Jasper Huijzer, Milan van de Riet, Mohamed Nassoh.