0-3
20 april, 00:00
Roda JC Kerkrade O12 logo

Afgelopen woensdag wonnen we op de Herdgang van Roda JC. Vandaag speelden we op sportpark Kaalheide in Kerkrade wederom tegen dit team. Als we vandaag zouden winnen deden we goede zaken in de play-offs.
    We begonnen de eerste helft sterk. De bal ging lekker rond op het kunstgras en binnen tien minuten wist Luuk al te scoren. Een voorzet van Niek eindigde bij de tweede paal waar Luuk stond en hem van een meter of tien strak in de korte hoek binnen schoot. 0-1. We gingen verder met ons goede spel en werden gevaarlijk voor het Limburgse doel. Na 22 minuten spelen schoot Mohammed Ihattaren eindelijk de 0-2 binnen. Van ongeveer twintig meter schoot hij onberispelijk raak. De achterhoede stond ook vandaag als een huis, we gaven geen kansen weg.
    In de tweede helft ging het iets moeizamer. We speelden niet slecht maar we kregen geen grote kansen. Roda JC was niet sterk genoeg om ons in de problemen te brengen. In de tweede helft werd er dan ook niet gescoord en we gingen rusten met een 0-2 voorsprong.
    We moesten deze voorsprong vasthouden in de derde helft. Dat deden we ook. Roda JC werd niet meer gevaarlijk en in de laatste seconde wisten we zelfs nog te scoren. Het was weer Mohammed Ihattaren die scoorde. Na een mooie solo schoot hij de bal diagonaal snoeihard in de kruising. 0-3.
    Vandaag hebben we goed gespeeld. Vooral in de eerste en in de derde helft hebben we laten zien dat we beter zijn dan Roda JC. De verdediging speelde foutloos en voorin scoren we altijd. Zondag spelen we een minitoernooi op de Herdgang tegen Jonger Oranje en FC Twente en woensdag spelen we voor de play-offs thuis tegen FC Eindhoven.