PSV D3 - Fortuna Sittard D2

 1. zaterdag 20 maart 00:00

  De Uitslag


 2. D3 wint in kansenfestival

  Het was al weer drie weken geleden dat de PSV D3 mocht aantreden in de Zuid League. Toen een nederlaag tegen Roda waar een uitstekende eerste helft jammer genoeg niet tot een overwinning leidde. Vandaag Fortuna op bezoek waar vorige oktober met moeite in een spannende wedstrijd met 3-1 werd gewonnen.

  Voor de toeschouwers was het vandaag heerlijk toeven langs het lijntje. Met zo’n 15 graden (volgens andere was er 18 beloofd maar dat leek me rijkelijk overdreven) en zelfs een niet beloofd zonnetje, was er een gemoedelijk sfeertje langs de lijn.

  De wedstrijd begint ook gemoedelijk, wat te gemoedelijk vanuit PSV want de eerste kans is voor Fortuna maar het vizier staat daar niet op scherp – naast. En dat is voor Fortuna toch wel de rode draad van deze wedstrijd: kansen komen maar de Fortunezen zijn voor de goal onrustig of hebben hun radar verkeerd afgesteld en onze keepers Stan en Arne kunnen de meeste ballen langs hun doel laten gaan.

  Aan de andere kant is het Rafael die via een mooie combinatie door het midden als eerste zijn geluk mag beproeven, maar net naast. Daarna is het Steven die Robin lanceert, ook naast. Een mooie flank van Jordan, maar net weggekopt. Steven kan schieten na een solo van Cody, te zacht.

  Fortuna blijft met hun snelle spitsen ook gevaarlijk. De buitenspelval klapt niet altijd op tijd dicht maar dan is er Arne die snel uitlopend de bal op tijd kan onderscheppen.

  Aan de andere kant is de aanval van PSV ook meermalen te snel voor de defensie van Fortuna, en zo golft het spel over en weer, en de ene kans volgt de andere op. PSV speelt met Robin als mid-mid maar diep voorin. Deze aanvallende taktiek levert veel kansen op maar achterin valt het voor onze PSV-ers vaak niet mee om de opkomende middenvelders van Fortuna af te stoppen. Het is vandaag wachten wie de eerste goal maakt en het mentale voordeel kan pakken.

  En dat is gelukkig PSV. Cody op Robin; de bal wordt geblokkeerd door de keeper maar de bal gaat omhoog en dan met de rug naar het doel een schitterende omhaal van Robin. In een mooie curve vliegt de bal het doel in. Een prachtig staaltje van Robin die zijn atletisch vermogen toont.

  Fortuna direct in de rebound, een mooie kans maar naast. Aan de andere kant een uitval van Steven die vandaag heerlijk langs de lijn snelt, een voorzet en via-via komt de bal bij Jordan die met een ‘chip’ de 2-0 weet te maken. Veilig voelt het nog niet. Net voor rust heeft Fortuna dan Arne gepasseerd maar het is de ijverige en felle Luc die een goal weet te voorkomen door de bal voor de lijn tegen te houden.

  De tweede helft begint met een hoekschop van Fortuna die Stan nog knap achter weet te tikken. Hup weer aan de andere kant. Hus strooit weer eens met een fluwelen passje en lanceert Jordan die vandaag op scherp staat en de bal in de korte hoek kogelt. Even daarna nog een vrije trap die hoog voor het doel komt en daar staat de ijzersterke Armando die de 4-0 inkopt. Een riante stand gezien de kansenverhouding maar ja het spelletje is nog altijd wie de meeste ballen tussen de palen weet te krijgen.

  Nog een hoekschop voor Fortuna, de bal kan niet goed weggewerkt worden en de Sittardse toeschouwers slaken naast mij een zucht van verlichting: toch een goal. Een prachtig hoog schot dan nog van Fortuna vanaf links die te machtig is voor Stan, en de 4-2 staat op het scorebord. De inhaalrace is te laat ingezet en de scheids fluit voor het einde.

  Verslag met dank aan Hans Bosma