PSV D2 - Oranje Wit D1

  1. zaterdag 20 maart 00:00

    De Uitslag


  2. Er zijn wel eens van die nachten dat je niet in slaap kunt komen en deze nacht is er zo een. Natuurlijk kun je dan je al je favoriete films van Chuck Norris nog eens bekijken, maar ik gebruik dit nachtelijke uur maar om een kort verslagje te maken van de competitiewedstrijd tegen Oranje Wit.
    Tsja, wat moeten we er van zeggen? Puntverlies, want 1-1. En dat mag natuurlijk, want ook een kampioensploeg morst wel eens punten en dat hoort net zo goed bij het voetbal als het zoet van de overwinning. Volgende week zaterdag staat Geldrop/ AEK D1 al weer te wachten en dan moeten er gewoon drie punten worden gepakt. Want inzet was er voldoende zaterdag, maar het ontbrak aan scherpte en vernuft om net als eerder dit seizoen in Dordrecht een soepele zege (0-7) te boeken. Oranje Wit stond gewoon lekker op het veld, daar valt niets op af te dingen. Achterin hielden ze het netjes dicht en PSV D2 was niet bij machte daar iets spannends tegenover te stellen. En als je uit een fraai ingeschoten vrije trap dan ook nog langszij komt, dan heb je het gewoon prima gedaan. Terecht dan ook dat Oranje Wit het gelijkspel na het laatste fluitsignaal als een overwinning vierde; het was beslist niet onverdiend. Een mooi ploegje met veel inzet en een plezier. En met een coach die niet alleen op verdedigen was ingesteld, iets wat we dit seizoen bij andere ploegen die in Eindhoven op bezoek kwamen, wél vaak zagen gebeuren.
    Wat liet PSV D2 zien? Inzet ook, ik zei het al, maar verder weinig uitgespeelde kansen. De door Matthias Verreth uit een vrije trap van Zohair Labyad achterwaarts ingekopte vrije trap was absoluut fraai, maar veel meer dan dat viel er eigenlijk niet te genieten. Ja, in de tweede helft werd een zuiver doelpunt van die zelfde Matthias nog afgekeurd wegens buitenspel, maar veel verder kom ik niet.
    Volgende week tegen Geldrop zal er, om maar eens zo'n heerlijk voetbalcliché uit de kast te trekken, 'uit een heel ander vaatje getapt moeten worden.' Want een keer punten laten liggen is zeker geen schande, maar het moet geen gewoonte worden! Succes, we hebben er alle vertrouwen in.