1-0
20 februari, 16:00
Vitesse-Arnhem JO13-1 logo

Ongelukkige nederlaag PSV O13

Op de woensdagavond heeft PSV O13 een ongelukkige nederlaag geleden. De ploeg verloor met 1-0 van Vitesse. Het enige doelpunt van de duel viel in de laatste minuten van de wedstrijd.

In de eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. PSV gaf weinig kansen weg, maar omdat Vitesse feller in de duels was kwam PSV ook moeilijk tot kansen. Eén keer werden de Eindhovenaren echt gevaarlijk, maar een kopbal van Eus Waayers viel net naast de verkeerde kant van de paal. Na een half uur stond er dan ook nog 0-0 op het bord.

Na rust werd het duel wat opener. PSV speelde niet sterk, maar was via twee scherpe voorzetten van Raf van de Riet wél dicht bij de 0-1. De grootste kans was echter voor Jayden Ettienne. Na een klutssituatie verscheen de rechtsbuiten vrij voor de doelman. Zijn poging verdween echter voorlangs. Een minuut later was de eerste echte kans van Vitesse wél raak. Een afstandsschot werd door de PSV-defensie gekraakt, maar viel voor de voeten van een speler van Vitesse. Zijn poging viel langs doelman Daan van de Brande in de verre hoek. Vlak voor tijd keek PSV zo tegen een 1-0 achterstand aan. In de laatste vijf minuten lukte het de Eindhovenaren niet meer die schade te repareren.

Op basis van de kansenverhouding dus een onverdiende nederlaag voor PSV O13. Over drie dagen staat de volgende wedstrijd op het programma: de ploeg gaat dan op visite bij FC Utrecht.

Daan van de Brande; Thijs Jansen, Brian van de Boogaard, Wessel Kuhn, Raf van de Riet; Joep Vermeulen, Nicolas Verkooijen, Samuel Gomez; Robin van Duiven (30/Isaï Middag), Eus Waayers, Gino Verhulst (51/Jayden Ettienne)