VVV D2 - PSV D3

 1. zaterdag 20 februari 00:00

  De Uitslag


 2. Een zwaar bevochten gelijkspel

  Zaterdagochtend half zeven. De wekker gaat en slaperig even het weer buiten bekijken. Nee he, het heeft weer gesneeuwd... Het zal toch niet weer? Mobiel aan, computer aan om te checken of er al afgelastingberichten zijn doorgekomen maar het blijft rustig. Onderweg verwachten we toch nog een belletje maar het blijft rustig en op de Herdgang gekomen, horen we dat we toch echt na 3 (!) eerdere afgelastingen uit tegen VVV gaan voetballen.

  Aangekomen in Venlo bij het sfeervolle stadionnetje van VVV begrijp ik de reden van de afgelastingen; het complex van VVV ligt in een kuil (De Koel dus op zijn Limburgs) wat verklaart waarom bij wat regen de (echte) grasvelden snel afgekeurd moeten worden. We kunnen vandaag gelukkig aan de overkant bij de amateurs van Venlo voetballen.

  VVV D2 heeft een uitstekende serie laatste wedstrijden neergezet waarbij ze ook de ongeslagen lijstaanvoerder Roda D2 aan de kant wisten te zetten. De jongens zijn dus gewaarschuwd en het wordt ook een razendspannende pot voetbal. Vanaf het begin wordt er met veel inzet gestreden, en links en rechts moeten er spelers opgelapt worden na weer een kwetsuur. Er wordt fysiek gevoetbald, maar ook bijzonder sportief van beide kanten.

  Direct vanaf de start trekt de D3 ten aanval. Enthousiast rennen de jongens naar voren maar als de aanval wordt afgeslagen blijkt dat er weinig meer achtergebleven zijn. VVV plaatst een vlijmscherpe counter. Stan weet het eerste schot nog knap te pareren maar is kansloos op de rebound; 1-0. VVV is met een licht windje in de rug sterker en de D3 heeft moeite om de eigen helft combinerend te verlaten. De verdediging houdt zich wel weer goed staande en blijft achterin naar voetballende oplossingen zoeken. VVV heeft een veldoverwicht maar weet toch eigenlijk niet zoveel kansen te creëren.

  Aan het eind van de eerste helft, een kopie van de eerste minuut. PSV komt eruit, trekt naar voren, een onderschepping en hup weer een razendsnelle counter. Op rand 16 weet Armando niet anders dan de noodrem te gebruiken en een vrije trap. Als de bal nu hoog geplaatst wordt ... en ja de bal vliegt hoog naar het doel en Stan weet er uit alle macht springend toch net niet genoeg vingers tegenaan te krijgen, 2-0 en verdiend.

  De D3 begint nu toch langzaam grip te krijgen op de wedstrijd en weet het spel weer meer naar voren te verplaatsen. Een hoekschop en onze rechtsback vandaag James is ook voor het doel te vinden. Dat wordt ‘m, zegt Harald naast me. Prachtige hoekschop bovenop de kruin van James die onberispelijk raak kopt. Zie ook de mooie foto van James in Harald’s reportage die het inderdaad als een professioneel fotograaf zag aankomen.

  De tweede helft is vol met spanning en sensatie. Het spel golft heen en weer, en alle spelers geven wat ze hebben. Het is Cody die knokt en knokt, een gaatje vindt en de bal vanaf zo’n 20 meter hoog in het doel schiet. De wat langere keeper heeft daar toch ook geen antwoord op en zo valt de gelijkmaker. De D3 en de D3-aanhang gaat uit hun bol, dit hadden we eigenlijk na de 2-0 achterstand niet meer verwacht.

  Je zou kunnen zeggen, nu iets meer veiligheid inbouwen maar gelukkig doen de teams dat niet. Achterin vallen grote gaten, dan is het PSV die dreigend uitkomt en een moment later staat VVV weer met een overtal voor nog enkele achtergebleven PSV-ers. Maar die weren zich als leeuwen. Lars blijft centraal achterin rustig en goed kijken, en weet op techniek veel aanvallen af te slaan. En als er echt een doorbraak is, is daar nog Arne die zijn doel weet leeg te houden. Voorin bij de D3 is het elke keer net niet, met een onzuiverheidje in de eindpass of net buitenspel, en zo blijft het 2-2.

  Een mooi resultaat van een wedstrijd die de lange reis de moeite waard maakte.

  Verslag met dank aan Hans Bosma