Leandro Fernandes
  3. Doelpunt

Nigel Thomas
  4. Wedstrijdverslag

Omdat het kunstgrasveld ijsvrij was gemaakt, kon de tweede wedstrijd na de winterstop voor O19 gelukkig gewoon doorgaan. Eerder was het duel van PSV O17 tegen PEC Zwolle O17 nog afgelast, omdat het te glad zou zijn om te spelen.

De jongens van Mark van Bommel waren de eerste vijf minuten te onrustig in balbezit, waardoor er snel balverlies werd geleden. Daarbij was het ook nog zo dat AZ O19 met een paar stevige tackles een signaal af wilde geven dat het voor PSV geen gemakkelijke middag zou gaan worden. Het eerste gevaar van PSV kwam in de 8e minuut. Via een mooie steekpass op de snelle Zakaria Aboukhlal, die rand zestienmeter onrechtmatig onderuit gehaald werd. Jammer genoeg leverde de daaropvolgende vrijetrap van Michal Sadilek niets op. Twee minuten later was wel raak. Aboukhlal ging een één-tweetje aan met Amar Catic en kwam vrij voor goal te staan, waarna hij de bal goed binnenschoot: 1-0.  PSV O19  ging na dit mooie doelpunt met aardig combinatievoetbal verder. Door een goede onderschepping van Leandro Fernandes in de 16e minuut, kwam de bal bij Catic terecht. Deze vond met een mooie pass Justin Lonwijk, die handelde net iets te gehaast om de vrijstaande Sekou Sidibe te bereiken bij de tweede paal. PSV O19 had de wedstrijd onder controle en er leek weinig aan de hand. Maar door een rake kopbal uit een vrijetrap kon AZ in de 19e minuut weer terugkomen in de wedstrijd. PSV bleef ook na de gelijkmaker het spel dicteren, alleen zonder echte grote kansen te creëren en zo zochten beide teams met een 1-1 gelijke stand de kleedkamers op.

Na de thee kwam PSV goed uit de startblokken. Baggio Wallenburg bereikte met een mooie pass Catic. De spits kaatste direct op Aboukhlal, die de bal mee de zestienmeter in nam. Maar voordat hij kon bedenken wat hij ging doen, werd hij gehaakt. De terecht gegeven strafschop werd goed binnengeschoten door Leandro Fernandes: 2-1. Zo had PSV weer een snelle voorsprong te pakken na de rust. Een paar minuten later was het Catic die er aan de linkerkant vandoor kon gaan. Hij bereikte de achterlijn bereikt en vond de vrijstaande Aboukhlal bij de tweede paal, die de bal mooi op de borst aan nam, maar net voor langs schoot. In de 81e minuut was de ingevallen Nigel thomas te snel voor zijn tegenstander. Zijn voorzet bereikte Catic bij de eerste paal, maar het leer kwam in de handen van de keeper terecht. De wedstrijd leek te gaan eindigen in een 2-1 overwinning voor PSV 019, maar na een mooie doorkopbal in de 90e minuut van Lonwijk op Thomas eindigde het duel op fraaie wijze (een wippertje over de keeper) in een 3-1 eindstand.

Zaterdag 27 januari spelen de jongens van PSV O19  een bekerwedstrijd thuis tegen FC Twente O19. De aftrap van die wedstrijd is om 14.00 uur.

Opstelling PSV O19: Mike van de Meulenhof, Baggio Wallenburg, Tijn Daverveld, Maxime Soulas, Steven Theunissen, Michal Sadilek, Zakaria Aboukhlal (90, Robin Schoonbrood), Leandro Fernandes, Amar Catic (85, ohamed Amine Ihattaren), Justin Lonwijk, Sekou Sidibe (59, Nigel Thomas).