20 januari, 11:00
Ajax AFC JO13-1 logo

Arthur Piedfort

Enzo Geerts

Het vorige weekend speelde PSV O13 nog een zaaltoernooi in Delfzijl. In een zeer sterk deelnemersveld wist PSV de 7e plaats te halen. Vandaag ging het alweer om het echte werk. Een bekerronde stond op het programma. En niet zomaar één, nee er moest afgerekend worden met Ajax, om de laatste acht te bereiken. Na een zeer goede eerste helft, met een 2-0 voorsprong, moest PSV O13 in de tweede helft toch hun meerdere erkennen in Ajax

PSV begon fel aan de wedstrijd, er werd heel hoogdruk gezet, om Ajax niet in hun favoriete spel te laten komen. Tim van de Heuvel is in de 3e minuut sneller als zijn tegenstander, en weet vanaf de achterlijn de bal goed laag voor het doel te krijgen. Enzo Geerts is vanuit het middenveld goed aangesloten, en weet de bal beheerst binnen te tikken. Enkele minuten later mag Renzo Tytens een corner nemen. Het is Arthur Piedfort die de bal bij de eerste paal binnen weet werken. 2-0, wat een goede start van PSV. In de 14e minuut moest helaas voor PSV Enzo geblesseerd uitvallen.  Hij was door zijn enkel geklapt en had het horen kraken. Na onderzoek bleek gelukkig dat er niets gebroken was. Maar PSV zal Enzo wel enkele weken moeten gaan missen. PSV wist verder in de eerste helft het spel goed te controleren, maar kwam helaas niet meer tot scoren.

De tweede helft was het een totaal ander beeld. Ajax ging met vier man voorop spelen om zo iets te forceren. PSV had hier duidelijk moeite mee. Renzo liet in de eerste minuten meteen een kans liggen om de voorsprong te vergroten. Door de veranderde speelstijl had PSV de controle achterin niet meer. In zeven minuten tijd was de stand dan ook veranderd naar 2-2. Ajax bleef drukken, maar toch was het PSV dat de grotere kansen kreeg. Maar door net het beetje geluk niet te hebben, lat net langs kwam PSV niet meer tot scoren.  Daartegen was elke kans van Ajax raak. De ruimtes werden veel te groot en men gaf de Amsterdammers te veel ruimte. Hierdoor kon Ajax uitlopen naar een 2-5 overwinning. En is het Ajax dat verder gaat in de beker. Toch heeft PSV een goede wedstrijd gespeeld, zeker de eerste helft was een hoog niveau. Jammer dat in de tweede helft de kansen niet benut werden, met een beetje meer geluk had er meer in gezeten. Volgende week wordt de competitie weer hervat, er wordt dan afgereisd naar den Haag waar Quik de tegenstander is.