PSV O16 logo

Fode Fofana
  2. Wedstrijdverslag

PSV delft onderspit op Varkenoord

Zonder de bovenliggende partij te zijn trok Feyenoord zaterdag op een zwaar veld aan het kortste eind tegen PSV. Feyenoord zakte in en zocht in de opbouw veelal de lange bal op de gevaarlijke spits, zo ontstond een amusante wedstrijd met kansen voor beide teams, waarin de strijdlust van Feyenoord uiteindelijk de doorslag gaf.

PSV begon uiterst ongelukkig aan de wedstrijd. Na ruim 10 minuten zag Robin een doorgebroken Feyenoorder op zich afkomen, die hem omspeelde en zonder dat Robin hem leek te raken gewillig naar de grond ging. De scheidsrechter had dat anders gezien en kende Feyenoord voor de actie een penalty toe, waarvoor Robin overigens de eigenlijk bijbehorende rode kaart bleef bespaard. De spits van Feyenoord verzilverde het kadootje, 1-0. Ruim 15 minuten later ontsnapte PSV aan een grotere achterstand toen Feyenoord na een snelle omschakeling voor het doel van PSV opdook, maar tot tweemaal toe een inzet van dichtbij door een PSV-verdediger van de lijn zag gehaald. Het grootste gevaar van PSV in de eerste helft kwam van Ian, die in de 25e minuut een mooie vrije trap net over de goal getikt zag worden door de Rotterdamse keeper. Even ongelukkig als PSV de eerste helft begon, eindigde die in de blessuretijd daarvan. Nadat Robin een hoge voorzet weg stompte, werd de bal opnieuw voor de goal gebracht. Dit keer tastte hij al dan niet gehinderd mis, waarna de 2-0 binnenviel.

Na een kwartier spelen in de tweede helft claimde Feyenoord opnieuw een penalty, nadat een inzet op een voorzet door een PSV-er met de handen zou zijn geblocked. Tevergeefs dit keer en in plaats van de beslissende 3-1 maakte Fode in de 76e minuut uit een scrimmage de aansluitingstreffer, waarna nog een enerverende slotfase volgde. Diezelfde Fode had in de blessuretijd met een geweldige actie de gelijkmaker op zijn schoen. Binnen de zestien nam hij een bal gecontroleerd op de borst aan, waarna hij die direct volley inschoot. Een fantastische redding van de Feyenoord-doelman voorkwam alsnog de gelijkmaker en nadat ook nog een goede kopbal van Dani niet binnenviel, moest PSV zich neerleggen bij de nederlaag.

Hoewel een teleurstellende uitslag voor O16 was het goede nieuws dat Joost de Schutter zaterdag na maandenlange afwezigheid wegens blessureleed weer bij de selectie zat en speelminuten maakte. Welkom terug en succes Joost!

Opstelling: Robin Verhoeven; Thomas Cox - Nigel Lonwijk - Ian Maatsen - Amin Doudah (’41 Joost de Schutter); Dani Mathieu - Manu Matuta (c) - Kees van Lindert; Milan Beumer (’41 Jayden Braaf) - Fode Fofana - Jeremy Antonisse (’53 Jason Pigmans).

Gele kaart: Robin Verhoeven, Ian Maatsen.