20 januari, 10:30
AZ JO14-1 logo

Iggy Houben
  2. Wedstrijdverslag

PSV was bijna de gehele eerste helft de bovenliggende partij. AZ had in de tweede helft het betere van het spel. Het 1-1 gelijke spel was dan ook een terechte uitslag.

In het begin van de wedstrijd waren beide teams nog zoekende maar PSV trok al snel de wedstrijd naar zich toe. PSV was scherp en won bijna alle duels met overtuiging. In de zevende minuut had PSV de eerste kans in de wedstrijd, maar de bal werd overgeschoten. Drie minuten later kon de AZ-goalie een vrije trap van Sven Simons keren. PSV dicteerde op dat moment de wedstrijd. Na een kwartier kwam AZ iets beter in de wedstrijd, maar PSV nam al snel het heft weer in handen. In de 24e minuut kwam het verdiend op voorsprong. Een corner van Sven Simons werd door Iggy Houben ingetikt, 0-1. PSV zette daarna door en ging op zoek naar het tweede doelpunt. In deze fase van de wedstrijd had PSV de wedstrijd definitief kunnen beslissen maar het werd slordig in zijn spel waardoor goede mogelijkheden niet konden worden omgezet in echte kansen. De ruststand was dan ook 0-1.

AZ zette PSV vanaf de aftrap van de tweede helft onder druk. AZ had het strijdplan blijkbaar aangepast en PSV had hier niet direct een antwoord op. In de 43e minuut leverde dit de gelijkmaker op. Een voorzet van een AZ-speler werd in de verre hoek ingekopt, 1-1. Eén minuut later had PSV de eerste kans na de pauze, maar de voorzet werd door een AZ-verdediger weggewerkt. AZ was scherper en PSV verloor nu de meeste duels. Hierdoor kwam van de thuisclub de meeste dreiging uit maar AZ creëerde nauwelijks kansen. PSV moest het hebben van de sporadische uitvallen. In de 52e minuut werd een schot van Iggy Houben licht getoucheerd door een AZ-verdediger maar de AZ-goalie kon de bal nog net uit het doel werken. In de 64e minuut had AZ een goede kans om op voorsprong te komen maar de bal werd net naast geschoten. In de laatste vijf minuten zette PSV nog aan maar de enkele mogelijkheid werd niet benut zodat beide teams genoegen moesten nemen met een gelijkspel.

Opstelling: Kjell Peersman, Julian Kuijpers, Luc Netten, Yaël Gil y Muinos, Matteo Dams, Livano Comenencia, Iggy Houben, Sven Simons (53’ Milan Govaers), Jesper Uneken (45’ Shi-jon Martina), Chahid el Allachi, Ruben van Bommel (56’ Jaivy Lourens).