2-2
19 november, 00:00
Vitesse O14 logo

De eerste kans van de wedstrijd was na vijf minuten voor PSV na een verkeerde uittrap van de Vitesse-goalie. De bal kwam bij Ruben terecht die de bal breed speelde op Milan van de Riet. Zijn schot ging net naast. De wedstrijd speelde zich daarna lange tijd af op het middenveld. Er werden door beide teams nauwelijks kansen gecreëerd. Eerst in de laatste tien minuten van de eerste helft kwamen beide teams dichter bij de goal. Een voorzet van Vitesse ging voorlangs en een vrije trap van PSV ging net over. In de 30e minuut redde Kevin een schot van een Vitesse speler en één minuut later werd een mooi schot van Jesse door een evenzo mooie redding van de Vitesse goalie net naast getikt. In de 33e minuut kwam PSV op voorsprong. Dyon stuurde met een steekbal Milan van de Riet de diepte in. In het strafschopgebied omspeelde Milan een Vitesse speler waarbij hij werd aangetikt. De scheidsrechter legde de bal op de stip en het was Milan zelf die de bal inschoot 1-0. Dit was ook de ruststand.

Direct na het begin van de tweede helft had Vitesse al een grote kans op de gelijkmaker. In de scrimmage voor het doel van PSV kon Jules de bal uiteindelijk vangen. In de 40e minuut had PSV een kans om de score verder uit te breiden. Het schot van Milan van de Riet werd door de Vitesse-goalie gekeerd. Vitesse zette daarna aan en zette PSV onder druk. PSV kon voetballend niet onder de druk van Vitesse uitkomen. In de 52 e minuut hadden de bezoekers een goede mogelijkheid om te scoren na een snelle uitval. Jules kon echter de inzet nog net tot corner verwerken. Eén minuut later kwam dan toch de verdiende gelijkmaker voor Vitesse. Een schot van buiten het strafschopgebied viel via de onderkant van de lat binnen 1-1. Vitesse ging daarna door en dat leverde in de 57e minuut de voorsprong op. Een aanvaller van Vitesse kon ongehinderd door het centrum van de verdediging dribbelen en schoot de bal in de verre hoek binnen 1-2. Na deze achterstand was het PSV die op zoek ging naar een doelpunt en deze viel dan ook in de 66e minuut. Een scherpe voorzet van Ruben viel achter de keeper van Vitesse binnen 2-2. PSV zette daarna nog aan maar er werd niet meer gescoord zodat beide teams zich tevreden moesten stellen met één punt.

Kevin Gadellaa (36‘ Jules Janssen), Milan Vossen (36’ Joep van den Berk), D’Leanu Arts (36’ Deveron Fonville), Nawaaz Landfeld, Jesse Giebels, Cel Teunen, Ruben de Mol, Martijn Zuijderwijk (36’ Mohamed Nassoh), Milan van de Riet, Dyon Dorenbosch, Shijon Jonnie Martina (54’ Gioele Nicolaas).