4-1
19 november, 00:00
PSV O13 logo
Almere City O13 logo

Vandaag een thuiswedstrijd voor PSV U13 en wel een wedstrijd voor de beker, dus er moet vandaag een beslissing gaan vallen. Onze gasten hebben al een verre reis gehad want die komen uit Almere van de gelijknamige club Almere City. Ze spelen 1 klasse lager als PSV, maar staan daar we boven aan, dus even afwachten wat voor tegenstand ze gaan geven. In de 2e minuut mag PSV al hun eerste corner gaan nemen, het is Ruben die het hoofd van Jesper zoekt, en ook vind, maar deze heeft zijn vizier nog niet op scherp staan en kopt de bal over het doel heen. 1 Minuut later is het Almere dat er gevaarlijk uit lijkt te komen met een lange bal op hun snelle spits, maar het is Mark onze grensrechter die daar zijn vlag omhoog gooit. En uit ervaring weten we dat we dan niet hoeven te twijfelen want punten verzamelen doet Mark zeker niet voor ons, dus terecht buitenspel. In de 9e minuut is het Ruben die de bal probeert over de doelman heen te lepelen vanaf de zijkant, maar de bal valt net voorlangs. In de 12 e minuut is het Almere dat onverwachts op voorsprong komt, uit een afgeslagen corner, blijft de bal in het 16 meter gebied hangen, een speler van Almere haalt uit en de bal verdwijnt achter Niek, dus 0-1. En hier hebben we weer een mooi leermoment voor de boys, 9 wedstrijden achter elkaar geen doelpunt tegen gehad, dan ga je jezelf wel sterk voelen, en ook weer eens tegen een achterstand aan kijken dat is alweer een tijd geleden, hoe zullen ze hier mee om gaan. Even zou je zeggen dat PSV het kwijt is en Almere vleugels gaat krijgen, maar langzaam krijgt PSV toch weer grip op het spel, er valt geen verkeerd woord onder de spelers van PSV en men blijft rustig door voetballen in hun eigen taak en op hun eigen manier. Dus een leer moment dat men met deze tegenslag ook goed om kan gaan en men niet in paniek raakt. In de 25e minuut komt Sven vrij voor de doelman maar wordt vol in zijn rug geduwd, de scheidsrechter kan dan ook niets anders doen als een penalty toekennen aan PSV. Ruben eist de bal op en schiet de bal niet geweldig maar wel doeltreffend binnen 1-1. 3 minuten later is het weer Ruben die weet te scoren. Een corner van PSV wordt door Almere in 1e instantie weggewerkt maar komt voor de voeten van Ruben die haalt vol uit en de bal draait perfect in de kruising, deze goal benaderd de schoonheid van de goal die Verreth van de U19 pas maakte tegen Bayer München 2-1. Met deze voorsprong gaan we de kleedkamer opzoeken voorde rust.

In de 34e minuut is het Chahid die zich in de 16 meter vrij kapt en beheerst weet te scoren 3-1. Verder is er over de 2e helft niet zo heel veel te vertellen PSV blijft de bovenliggende partij maar door verschillende wisselingen van posities die de trainer doorvoert oogt het wat rommeliger. PSV krijgt nog wel een penalty, maar deze wordt door Jesper hoog over geschoten. En in de 59 minuut dan toch nog een treffer, het is Shijon die de bal van de achterlijn terug legt op Ruben de de bal laag stak over de grond binnen schiet, en hiermee zijn derde treffer van de dag maakt 4-1 dus. En een ronde verder in het beker toernooi, nu even afwachten wie de loting ons gaat brengen. Verder een compliment aan de scheidsrechter van dienst vandaag, dhr Mejia, een scheidsrechter zoals we elke week wel willen hebben, jong niet voor elk wisse wasje fluiten maar het spel goed aan voelen en lekker door laten spelen. Als de KNVB slim is geven ze deze jonge jongen snel promotie. A.s. woensdagmiddag staat er een oefenwedstrijd op de agenda tegen een team uit de USA, en dan volgende week zaterdag de uitwedstrijd naar Willem II. Tot dan.