7-2
19 november, 00:00
PSV D2 logo
FC Den Bosch D2 logo

De laatste wedstrijd van de eerste speelronde staat vandaag op het programma. De laatste tegenstander in de 1e reeks is FC Den Bosch D2, een tegenstander van eigen leeftijd. Aan PSV zijde 3 afwezigen, en daarom werd Sekou vanuit de D3 doorgeschoven die ook al indruk had gemaakt op de trainingen en onderlinge wedstrijden tegen de D3. Afgelopen donderdag een training met een positiespel van hoog niveau gezien, nu zien of dit in de wedstrijd doorgezet kan worden. Vanaf de aftrap zijn de intenties van PSV duidelijk. PSV wil domineren en doet dit dan ook. Vanaf het begin wordt er prima gespeeld en wordt de vrije man telkens goed gevonden. Den Bosch loopt dan ook vanaf de beginfase achter PSV aan. Het duurt dan ook niet lang, om precies te zijn een minuut of vier als de 1-0 binnen is. Met behulp van de Den Bosch verdediging komt Sekou in balbezit en schuift de bal beheerst langs de doelman. Een minuut later een lange bal gaat voorbij de PSV achterhoede die zich verkijkt op een uit buitenspel teruglopende Den Bosch speler. Een andere speler gaat er echter met de bal vandoor en laat Kyan kansloos. PSV is even uit het veld geslagen en heeft even nodig om van deze tegenslag te bekomen. Na een minuut of tien wordt Greg teruggefloten voor buitenspel zodat deze treffer niet doorgaat. Een minuut later had Greg PSV weer op voorsprong kunnen zetten. Goed aangespeeld door Sem gaat hij voorbij zijn tegenstander, maar voor de keeper schiet hij te slap in. PSV heeft inmiddels het goede spel weer opgepakt en met korte combinaties wordt Den Bosch eigenlijk weggetikt. In de 18e minuut lijdt zo’n combinatie tot een hoekschop. De bal komt bij Sekou en met behulp van een Den Bosch speler valt de bal binnen. PSV komt nu goed los. Twee minuten later een steekbal van Joop bereikt Sem die in de draai aan de zijkant van de 16 meter de bal in de uiterste hoek legt. Een prachtige treffer die de stand op 3-1 brengt. Den Bosch deelt een paar speldenprikken uit, maar buiten een goede mogelijkheid in de 20e minuut lijdt dit niet echt tot gevaar. PSV zet hier twee goede mogelijkheden voor Sem en Greg tegenover. Een vierde PSV treffer komt er toch. Na een mooie PSV aanval is Joop het eindstation en deze scoort uit een moeilijke hoek de 4-1. Vlak voor rust wordt de wedstrijd eigenlijk al beslist als wederom een mooie PSV aanval met Sem als kaatser door Arne wordt afgerond. Zo staat er toch een verrassende maar daarom niet onverdiende 5-1 russtand op het scorebord, wat een jonge Den Bosch supporter doet opmerken dat als dit zo door gaat het 10-1 wordt. Na de rust in de beginfase hetzelfde spelbeeld. PSV blijft goed combineren. In de 3e minuut is er een mooie pass van Davy die Mo vrij voor de keeper zet, maar deze wacht net te lang zodat de keeper nog kan redden. Een minuut later ligt de bal er aan de andere kant er wel in. Een crossbal gaat over de PSV verdediging en een Den Bosch speler laat Edson kansloos. PSV reageert direct. Een pass van Davy zet Arne vrij voor de keeper en deze rond vanaf de rand zestien bekwaam af, zodat de marge met een score van 6-2 weer op 4 treffers komt. PSV is met name op het middenveld heer en meester. Dit leidt in de 10e minuut tot de 7e PSV treffer. Remco speelt zichzelf goed vrij en vanaf 20 meter laat hij de Den Bosch doelman met een prachtig schot kansloos. Na deze treffer lijkt PSV het wel goed te vinden. Niels met een schot dat de lat schampt en Davy die de bal naast tikt zijn nog het dichtst bij een treffer. Zo wordt de eindstand 7-2 en deze geeft de verhouding van vandaag ook wel juist aan. Hiermee lijkt Den Bosch in de competitie definitief op afstand gezet (11 punten). De naaste belager de Baronie speelde vandaag gelijk zodat de marge op de nr. 2 weer 6 punten is. De tweede speelronde kan dan ook vol vertrouwen gestart worden. Volgende week vriendschappelijk. Dan naar de Schilderswijk, Lange Poten en Het Plein.