2-1
19 november, 00:00
PSV A1 logo
AZ A1 logo

Elke wedstrijd heeft twee helften. Natuurlijk in tijd maar vandaag ook in beleving, bezieling etc. Tegen een tegenstander die een punt meer heeft dan wijzelf kunnen we vandaag laten zien dat we werkelijk bij de top horen. Een top waar we gewoon bijhoren als club maar waar we ook bij moeten horen qua talent dat we hebben rondlopen. We begonnen wederom zwak aan de wedstrijd. Veel te veel lopen met de bal, (de trainer werd er bijkans horendol van) en het kiezen van foutieve looplijnen en telkens weer de drukte opzoeken in plaats van de vrije ruimte aan de andere kant te kiezen. Zo is AZ dus in het begin beter dan PSV en is het aan Nigel te danken dat het nog steeds 0 – 0 staat. Na 14 minuten komt er dan wel een bal aan de linkerzijde van het veld en speelt Mo een steekbal op Geraldo en werkelijk de eerste keer dat we over de middellijn komen is het meteen raak. 1 – 0.
    Direkt vanaf de aftrap kan het ook zomaar weer 1 – 1 zijn maar opnieuw red onze doelman. Na een klein half uur is het dan toch raak voor AZ. Uit notabene een vrije trap voor ons (net over de middellijn) weet AZ door het midden van onze verdediging de bal in het doel te schieten en de 1 – 1 is nu wel een feit. We halen met hangen en wurgen de rust met deze stand.
    Na de rust is het spel beter, zijn we ook meer aan elkaar gewaagd en hebben we beide kansen op een treffer maar telkens staan de beide doelmannen dit in de weg. Toch hebben we het gevoel (alleen het gevoel) dat we een klein overwicht krijgen. Na 70 minuten is het Thomas die een goede loopaktie inzet en vanaf de zijkant van de zestien Ruben aanspeelt en deze weet op onnavolgbare wijze de 2 – 1 aan te tekenen. AZ laat het hier niet bij zitten en begint een slotoffensief om toch nog maar een punt mee terug te nemen maar ook nu weer is het Nigel die ons uit enige hachelijke situaties weet te redden. Na een ruime blessuretijd is het dan eindelijk de goed leidende scheids die voor de laatste maal fluit en de 2 – 1 zege is nu een feit. Zo krijgen we aan het einde van een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende toch de drie punten in de pocket. En de derde plaats op de ranglijst is weer van ons alleen.
    Volgende week de uitwedstrijd tegen NAC voor de beker. Veel succes.

Nigel Bertrams, Brenet,Bazoer, Hendrix, Özbozkurt,Horsten, van Overbeek, Mahmoed (63ste Pereira), van den Hurk (46ste Betancourt),Rayhi (79ste Jakobsen), Antonio (70ste Bakkali)