Sparta Rotterdam JO15-1 logo

Jason van Duiven
  2. Wedstrijdverslag

O15 haalt gebruikelijke niveau niet

PSV O15 verbleef van 4 tot en met 11 oktober in Georgië waar het met groot succes deelnam aan de eerste editie van de Ajara Cup. Behalve dat het team de finale van Valencia won (2-0), nam het ook nog eens vier individuele prijzen mee naar Nederland. Een klasse prestatie dus! Gevolg van deze deelname was dat het in de competitie twee wedstrijden achterstand opliep. De meeste ploegen speelden al zes wedstrijden, zoals de tegenstander van vandaag, Sparta Rotterdam. Daarin haalde Sparta vijf punten en stond daarmee één plek en één punt boven PSV. Dat dus nog wel twee inhaalwedstrijden tegoed heeft.

De start was niet zoals PSV deze voor ogen had. Al na een minuut kon Bart Hamers vissen nadat een vrije trap van rand zestien binnengeschoten werd: 1-0. PSV liep meteen achter de feiten aan. En speelde niet alleen tegen Sparta, maar ook tegen zichzelf. Heel langszaamaan kon het zich in de eerste helft oprichten. Julian Kwaaitaal was een keer de keeper te slim af, maar kon uit een moeilijke hoek het doel niet vinden. Halverwege de eerste helft zwijnde PSV toen de bal via de binnenkant van de paal weer het veld inkwam en Sparta meerdere keren in de rebound op doel kon schieten. Maar mede door sterk verdedigen van Renzo Tytens scoorde Sparta niet. Nadat de Sparta doelman tot tweemaal toe een vrije trap van Jason van Duiven ternauwernood keerde, was hij kansloos op een schot van Jason in de 29e minuut. Prachtig schoot Jason de bal van buiten de zestien tegendraads in de linker bovenhoek: 1-1. Vlak voor rust kreeg PSV nog tweemaal de kans om met een voorsprong de kleedkamer op te zoeken. Maar eerst kopte Onesime Zimuangana de bal over na een goede voorzet van Emir Bars. En ook Tijn Vergeldt kon een keer schieten, maar zag zijn schot gekraakt worden in een woud van Sparta benen.

De tweede helft was bijzonder rommelig. PSV creëerde geen kansen en Sparta loerde op de counter. En was daar in de 50e minuut ook succesvol mee waardoor PSV voor de tweede maal op achterstand kwam. Maar ditmaal kon het niet meer langszij komen. Het schoot in de tweede helft zelfs geen enkele keer tussen de palen. En dan weet je zeker dat je niet scoort.

Een terechte nederlaag derhalve van een slap, inspiaratieloos PSV dat na het prachtig resultaat in Georgië weer hard met beide voetjes op de grond is gezet.

Bart Hamers; Bram Rovers, Brian van den Boogaard (52/ Reda El Meliani), Joëll Gill'ard, Renzo Tytens; Tijn Vergeldt (67/ Emir Bars), Tim van den Heuvel (62/ Merijn van de Wiel), Emir Bars (49/ Arthur Piedfort); Onesime Zimuangana, Jason van Duiven (c), Julian Kwaaitaal.

Gele kaart: Bram Rovers