Floris Bos
  2. Wedstrijdverslag

Gelijkspel in Rotterdam

Vorige week was PSV de betere ploeg maar wist het niet te winnen.Vandaag was PSV de mindere ploeg, maar met veel geluk en werklust wist PSV O14 toch één punt mee naar Eindhoven te nemen.

PSV wist ondanks dat het een mindere dag had toch op voorsprong te komen. In de elfde minuut was het Raf van de Riet die de bal goed bij de tweede paal kreeg vanuit een vrije trap. Floris Bos reageerde als eerste van iedereen op het veld en wist de bal binnen te schuiven. Sparta liet zich niet uit het veld slaan door een tegengoal. En wist binnen een minuut alweer gevaarlijk te worden.  Het was PSV-doelman Niek Janssen die redding bracht in een een-op-een situatie. Sparta raakte in de eerste helft de lat en PSV kreeg een goede kans uit een vrije trap, maar scoren deden beide teams niet meer voor de rust.

In de rust werd er een plan gemaakt in de kleedkamer om de wedstrijd meer naar zich toe te trekken. Maar drie minuten na de rust kon Sparta scoren door grote fouten achterin bij PSV. PSV mag op eigen helft een vrije trap nemen en door allerlei verkeerde keuzes ligt de bal binnen tien seconden tegen het netje: 1-1. PSV blijft hierna heel hard werken, maar Sparta blijft de bovenliggende partij. Sparta weet zelfs twee keer de lat te raken, maar de bal wil er niet in. Met wat geluk zou PSV nog hebben kunnen scoren uit een snelle uitbraak. Maar dat zou niet verdiend zijn en gebeurde ook niet. En als het wel gebeurt was, zou niemand in Eindhoven er om rouwen. De eindstand werd dus 1-1 en PSV mocht spreken van een meevaller.

Volgende week een thuiswedstrijd voor PSV O14, Ajax komt dan op bezoek, en zullen de spelers anders moeten gaan spelen dan zaterdag.