Vitesse JO16-1 logo

Chahid el Allachi

Jaivy Lourens

PSV delft opnieuw onderspit

Na de onterechte verliespartij van vorige week in Zwolle had PSV zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse de kans om zich om zich tussen de bovenste vier teams te nestelen met uitzicht op plaatsing voor de kampioenspoule in de tweede competitiehelft. Het team begon zeer voortvarend met een lekkere vroege goal, maar droop uiteindelijk chagrijnig van het veld af nadat het na 80 minuten toch de meerdere in Vitesse moest erkennen.

PSV kwam uitstekend uit de startblokken en wist dat ook in een snelle voorsprong te vertalen. Al in de zesde minuut kon Chahid, die door de Arnhemse verdedigers vogelvrij was gelaten bij de tweede paal, een bal die voor zijn voeten viel op zijn gemak binnenschieten, 1-0.  Veel tijd om van de voorsprong te genieten gunde Vitesse PSV niet. Nog geen 10 minuten later frommelde een aanvaller na een lage voorzet van rechts de gelijkmaker bij de tweede paal binnen, 1-1. Op slag van rust ontkwam PSV nog ternauwernood aan een achterstand toen de bal na een scrimmage in de vijf meter van Niek maar net kon worden weggewerkt.

In de tweede helft nam Vitesse het initiatief en speelde het beter dan PSV, daarbij geholpen door het scoreverloop. Vijf minuten na rust maakten de Arnhemmers opnieuw uit een scrimmage waarin Niek aanvankelijk uitstekend redde, de 1-2, nog geen zes minuten later gevolgd door de 1-3 uit een counter waarbij de verdedigers van PSV uit positie werden gespeeld en een aanvaller van Vitesse met de bal aan de voet op Niek af kon gaan en hem met een geplaatste bal in de verre hoek passeerde. Eigenlijk kon PSV daar qua kansen in de tweede helft niets tegenover zetten. Toch gloorde er nog hoop aan Eindhovense zijde nadat Jaivy een van de spaarzame gevaarlijke momenten, na een goede voorbereidende actie van Ruben die de bal scherp en hard voorgaf, van dichtbij wist te verzilveren en de 2-3 wist te maken. Nadat Vitesse in de resterende speeltijd een opgelegde kans op 2-4 onbenut liet, kwam PSV in de laatste minuut nog akelig dicht bij de gelijkmaker. Ruben haalde in het strafschopgebied vrij uit maar zijn schot scheerde rakelings langs de kruising. Eindstand 2-3.

PSV speelt zaterdag alweer in de terugronde om 12:30 thuis tegen koploper De Graafschap, waar de eerste competitiewedstrijd in Doetinchem met 5-2 van werd verloren. PSV heeft zaterdag dus nog wat recht te zetten.