3. Doelpunt

Boet Mulders
  4. Wedstrijdverslag

PSV O13 wint ook van Sparta

In de zevende competitiewedstrijd van het seizoen heeft PSV O13 zijn zesde zege weten te boeken. De Eindhovenaren wisten het Rotterdamse Sparta met 6-1 te verslaan. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, speelde de ploeg één van zijn minste wedstrijden dit seizoen.

PSV begon prima aan de wedstrijd en kreeg al na vijf minuten een grote kans op de openingstreffer. Dichano Bulo kreeg de bal in de diepte aangespeeld en probeerde de Sparta-doelman met een listig boogballetje te verschalken. De keeper had dit echter door, waardoor deze de bal eenvoudig kon vangen. Even later had de rechtsbuiten wel succes, toen een diepe pass van Isaï Middag werd niet verwerkt door de Rotterdamse defensie. Opnieuw kwam Dichano Bulo een-op-een met de doelman en deze keer wist de snelle aanvaller hem wél te passeren. Niet veel later stond ook de 2-0 op het bord, toen Sami Bouhoudane een pass van Benjamin Khaderi op waarde schatte. De spits ontweek nog een tackle en schoot uiteindelijk goed binnen. Halverwege de eerste helft scoorde Sami Bouhoudane ook nog de 3-0, door een afgevallen bal te controleren en prachtig binnen te schieten. Ondanks de ruime voorsprong was het spel van PSV niet om over naar huis te schrijven. De ploeg speelde heel erg onrustig en leed veel onnodig balverlies, waardoor ook Sparta regelmatig dreigend kon worden. Toch wist PSV de wedstrijd al voor rust definitief te beslissen: Rens Boon ging sterk door op links en trok de bal voor op Boet Mulders. Al vallend wist de middenvelder de bal onhoudbaar in de kruising te schieten. In de laatste minuut van het eerste bedrijf completeerde Sami Bouhoudane nog zijn hattrick, door zijn tegenstander af te schudden en rustig binnen te schuiven. Zodoende gingen beide ploegen met een 5-0 stand aan de thee.

In de tweede helft had PSV veel moeite met het spel van Sparta. De ploeg kon de bal niet in de ploeg houden, verloor veel duels en kon in eerste instantie niet meer echt gevaarlijk worden. Een tegendoelpunt was dan ook het logische gevolg, toen een Spartaan van grote afstand de bal over doelman Stijn Kuijsten heen binnenschoot. Niet veel later kreeg Sparta zelfs nog een uitgelezen kans op de 5-2, toen de Rotterdamse spits de bal van vijf meter voor de doellijn over wist te koppen. Na deze lastige fase kreeg PSV meer controle over de wedstrijd en wist het nog de 6-1 te scoren. Een uittrap van doelman Stijn Kuijsten belandde voor de voeten van Sami Bouhoudane. De jonge PSV’er won zijn duel, waarna hij de Sparta-keeper klopte met een lob. Omdat PSV in de slotfase enkele kansen niet goed uitspeelde en ook Sparta niet meer gevaarlijk kon worden, eindigde het treffen uiteindelijk in 6-1.

Ondanks het feit dat PSV O13 dus een lastige wedstrijd speelde, wist de ploeg opnieuw veel doelpunten te scoren en de wedstrijd winnend af te sluiten.

Komende week speelt de ploeg van Hidde van Boven de topper, als Ajax op bezoek komt in Eindhoven. De wedstrijd op PSV Campus De Herdgang begint dan om 10:00 uur.

Stijn Kuijsten (58/Oliver Kruger); Yalen Meulendijks (35/Imran Yachou), Steyn Mussche (35/Pieter van der Beek), Abdullah Hekmat, Rens Boon (58/Steyn Mussche); Benjamin Khaderi (43/Michael Bresser), Isaï Middag, Boet Mulders (43/Jari Horsten); Dichano Bulo, Sami Bouhoudane, Gino Verhulst (35/Raf Vullers)