0-4
19 oktober, 00:00
Willem II/RKC A1 logo
PSV A1 logo

De uitwedstrijd Willem II is altijd een moeilijke voor PSV. Een derby en alle bijkomende aspecten maken het ieder jaar weer een speciale wedstrijd. Zo ook vandaag. In ieder geval was het weer dit keer wel goed. Een wedstrijd met twee verschillende helften. Een helft met weinig kansen waarin we scoren en een helft met meerdere en goede kansen waarin we het net niet weten te vinden.In de eerste helft heeft PSV wel veel balbezit maar de eerste twintig minuten zijn er weinig kansen en weet Willem II bij een schaarse uitval zelfs de lat de raken buiten bereik van Zeus. Dan na 21 minuten een aanval over links via Olivier en Ryan en de keeper kan de bal oprapen en ineens staat Ryan vlak voor de doellijn met de bal aan de voet. Dus 0 – 1.
    We zijn nu echt beter en spelen snel combinatievoetbal en na 28 minuten wordt een aanval opgezet door Bram en uiteindelijk is het weer Ryan die als laatste de bal raakt en de 0 – 2 is een feit. Dan gaat het snel. Een lange bal van achter door Kaan wordt geweldig aangenomen door Moussa en de verdediger van Willem II grijpt met een fluitsignaal tot gevolg en de bal gaat op de stip. Mohamad weet hiermee wel raad en het is 0 – 3. Weer vijf minuten later een keer een aanval over rechts en Moussa geeft hard voor en Olivier schiet vanaf 14 meter keihard de 0 – 4 binnen. We willen graag doorgaan maar dan blijkt dat ook bij jonge profs in spe het nog steeds heel moeilijk is om de discipline op te brengen om 90 minuten lang hetzelfde niveau vast te houden. De tweede helft krijgen we een aantal kansen om je vingers bij af te likken maar dan blijkt dat het bij een dergelijke stand moeilijk is om nog steeds aan teambelang te denken.
    Als we dit ook nog onder de knie krijgen dan zullen we nog heel wat punten pakken en zeker kunnen eindigen met een voor ons ongekend doelsaldo.
    Volgende week de volgende hobbel op onze weg en wel Heerenveen. Een gevaarlijke tegenstander en medeconcurrent. Veel succes en tot volgende week.
    Na de tweede helft van vanmiddag is de les van deze week: onder dalen kun je niet genieten van de pieken.