19 september, 12:30
SBV Excelsior JO14-1 logo

Rodin Oesterholt
  2. Wedstrijdverslag

PSV O14 was afgelopen zaterdag duidelijk de betere ploeg tegen Excelsior Rotterdam. Maar als je niet scoort, wordt het moeilijk om een wedstrijd winnend af te sluiten. Doordat PSV maar één keer scoorde en een fout achterin maakte zat er niet meer in dan een gelijkspel.

PSV O14 begon zaterdag goed aan de wedstrijd. Alles klopte, alleen werd er in de eerste helft niet gescoord door de Eindhovenaren en dat kan je later in de wedstrijd behoorlijk opbreken. De kansen om te scoren waren echt wel aanwezig, maar als een echte goalgetter ontbreekt is het moeilijk. Alseny Cisse was in de 14e minuut dicht bij een doelpunt: Gino Verhulst gaf een lage voorzet voor het doel langs, alleen was Alseny net iets te laat om de bal binnen te schuiven. In de 28e minuut was het wederom Alseny die een grote kans liet liggen in een één op één met de Excelsior-doelman. En zo waren er ook nog wat kleine kansjes die niet benut werden. Dat was ook eigenlijk het enige wat bij PSV ontbrak, want aan het spel, of de inzet lag het zeker niet.

In de tweede helft durfde Excelsior iets verder van hun eigen doel af te gaan spelen. Hierdoor werd de wedstrijd wel een echte wedstrijd. PSV moest nu dus zelf proberen te scoren en beducht zijn op de uitvallen van de Rotterdammers. Gino was dicht bij een doelpunt, maar de bal werd knap overgeduwd door de doelman van Excelsior. Of de kopbal van Rens Boon die in het zijnet belande, deze had er ook wel in gemogen. Maar PSV kwam ook een keer goed weg, de bal werd door Yalen Meulendijks van de doellijn gehaald. In de 61e minuut was het dan eindelijk wel een keer raak, Rodin Oesterholt haalde verwoestend uit, de bal was onhoudbaar voor de Excelsior-doelman. Excelsior probeerde nog met man en macht om de gelijkmaker binnen te krijgen twee minuten voor het einde van de wedstrijd. Een hoop gepruts achterin bij PSV na een corner van Excelsior, en daar lag de bal in één keer tegen de touwen. 1-1. Meer zat er vandaag wel in, maar helaas wilde de bal er niet in.

Volgende week een lastige uitwedstrijd voor de O14. Vitesse heeft nog weinig punten laten liggen, dus kon weleens een moeilijke middag gaan worden. Maar veel trainen op scoren de komende week, en misschien dat het goede spel dan beloond gaat worden.